ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

IBG: Τα top picks στο ΧΑ για το 2017

14:45 - 20 Φεβ 2017 | Αναλύσεις
IBG: Τα top picks στο ΧΑ για το 2017
Μπορεί η καθυστέρηση στην αξιολόγηση να επηρεάζει αρνητικά το επενδυτικό κλίμα, αλλά δημιουργεί και ευκαιρίες, τις οποίες οι επενδυτές θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι ο καταλύτης για το ΧΑ το 2017. Αυτό αναφέρει η IBG Research στην τελευταία ανάλυσή της για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στην οποία καλεί τους επενδυτές να "θέσουν τα στοιχήματά τους" (Place your bets).

Ειδικότερα, η IBG Research επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία υπόκειται σε κεφαλαιακούς ελέγχους και η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα πρόγραμμα λιτότητας ύψους 4% του ΑΕΠ, υπάρχουν σαφή δείγματα ότι η οικονομία θέλει να αναπτυχθεί. Επίσης, οι επιδόσεις του προϋπολογισμού ήταν πολύ καλύτερες από αυτές που αναμενόταν το 2016. 

 

Οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές είναι δύσκολες, με την ελληνική κυβέρνηση να προσπαθεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση προκειμένου να καταφέρει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παρ' όλα αυτά οι καθυστερήσεις συνεχίζονται, με τους φόβους της αγοράς να αντανακλώνται στην πορεία των 2ετών και 10ετών ομολόγων, οι αποδόσεις των οποίων έχουν αυξηθεί κατά 350 και 50 μονάδες βάσης αντίστοιχα. 

 

Στο βασικό σενάριο της IBG Research περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, συστήνοντας μετοχές με ελκυστικές αποτιμήσεις, υγιείς ισολογισμούς, γενναία μερισματική πολιτική και δυναμική κερδοφορίας. Μάλιστα, θεωρεί ότι οι πραγματικές αποτιμήσεις στο ελληνικό ταμπλό είναι πολύ πιο ελκυστικές από ότι το 2012. 

 

Στα top picks εντάσσει τον ΟΠΑΠ, τον ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ, τον ΟΤΕ, τον FOURLIS, την ΕΘΝΙΚΗ, τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ και τη JUMBO

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.