ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Γιατί τα ισχυρά funds «χτίζουν» θέσεις στο Χ.Α. Κύριο

17:49 - 24 Μαϊ 2017 | Αναλύσεις
Reuters: Γιατί τα ισχυρά funds «χτίζουν» θέσεις στο Χ.Α.
Στις «φθηνές» ελληνικές μετοχές στρέφουν το βλέμμα τους οι μεγάλοι διαχειριστές χρήματος, εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών fund, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Oι επενδυτές ενδιαφέρονται κυρίως για τις «φθηνές» μετοχές του τραπεζικού κλάδου, ενώ αξιοσημείωτες κινήσεις παρατηρούνται και στον τομέα των τυχερών παιγνίων.

 

«Έχουμε μάθει να είμαστε υπομονετικοί με την Ελλάδα, αλλά η κατεύθυνση του ταξιδιού πλέον είναι ξεκάθαρη» τονίζει χαρακτηριστικά ο Κρίστοφερ Κολούνγκα, αναλυτής της BlackRock.

 

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα η BlackRock αύξησε την έκθεσή της στην Ελλάδα στο 7,1% των συνολικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται στις αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης.

 

Οι τιμές στην ελληνική αγορά παραμένουν «φθηνές», γεγονός το οποίο καθιστά αρκετά ελκυστική την αγορά μετοχών από τους διεθνείς επενδυτές, σχολιάζει το πρακτορείο.

 

Iσχυρά επενδυτικά κεφάλαια όπως η BlackRock, η Fidelity και η Vanguard, έχουν τοποθετήσει χρήματα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μέσω της αγοράς μετοχών στην ΕΤΕ και τον ΟΠΑΠ.

 

Το τελευταίο διάστημα οι ροές χρήματος προς την ελληνική αγορά αγγίζουν τα 20 εκατ. δολάρια -το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2015.

 

Η Ελλάδα ωστόσο είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη αγορά.  «Δεν είναι κάτι συνηθισμένο για τους παραδοσιακά μεγάλους διαχειριστές κεφαλαίων, καθώς πρόκειται για μια ειδική κατάσταση από την οποία τα funds προσπαθούν να έχουν ακραίες αποδόσεις» τονίζει ο Νίκος Κοσκολέτος, αναλυτής της Eurobank Equities.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.