ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβληματίζει έντονα η MIG Κύριο

09:21 - 27 Σεπ 2017 | Αναλύσεις
Προβληματίζει έντονα η MIG
Προβληματίζει πολύ έντονα όλο το τελευταίο διάστημα η μετοχή της MIG, ένας προβληματισμός που καθρεφτίζει εύλογα την ανησυχία για το επιχειρηματικό μέλλον, του πιο ετερόκλητου και πολυσχιδούς ομίλου της χώρας.

Η μετοχή πιέζεται τα μέγιστα το τελευταίο διάστημα, αντανακλώντας – κατά ένα μέρος – τον ευρύτερο προβληματισμό που υπάρχει για την Πειραιώς, η οποία και διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων για το μέλλον της MIG. Τη Δευτέρα η μετοχή της MIG υποχώρησε κατά 11,01% χάνοντας τα 0,10 ευρώ για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2016, ήτοι ενάμιση χρόνο πίσω!

 

Χθες, η μετοχή έφτασε να υποχωρεί άνω του 9%, ενώ στο τέλος – αν και μάζεψε - έκλεισε στην κορυφή των απωλειών στον Mid Cap με πτώση 6,19% και κλείσιμο στα 0,091 ευρώ, διακινώντας όγκο 7,6 εκατ. τεμαχίων. Η αποτίμησή της, αισίως έπεσε στα 85,5 εκατ. ευρώ. 

 

Ο όμιλος της MIG ασφαλώς είναι ένα ετερόκλητο επιχειρηματικό σχήμα, με πολλές διαφορετικές – εξαιρετικά καλές – εταιρείες, ενώ πλέον φαίνεται πως υπάρχει ζήτημα για το πως η Πειραιώς θα διαχειριστεί αυτό το... άπλωμα.

 

Μετά το ομολογιακό των 425 εκατ. ευρώ που κάλυψε πλήρως η τράπεζα Πειραιώς, μπορεί η τράπεζα – αν το μετατρέψει σε μετοχές – να αποκτήσει τον πλήρη μετοχικό έλεγχο της MIG.

 

Όπως φαίνεται, κάποια στιγμή η Πειραιώς θα αρχίσει να ρευστοποιεί – τμηματικά – θυγατρικές της MIG, όπως Attica Group, Vivartia, Υγεία κ.λπ. Πολλά θα εξαρτηθούν από το timing και από τα τιμήματα που θα πάρει.

Ο συνολικός δανεισμός της MIG και των θυγατρικών της αγγίζει τα 1,6 δισ. ευρώ. Τα 900 εκατ. ευρώ περίπου είναι δάνεια θυγατρικών και τα 700 της MIG. Μεγάλο ασφαλώς νούμερο, δύσκολα καλύπτεται, όσες ρευστοποιήσεις θυγατρικών κι αν γίνουν. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:13 - 27 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.