ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έγινε τρομερή… σπέκουλα στην αγορά

16:51 - 28 Σεπ 2017 | Αναλύσεις
Έγινε τρομερή… σπέκουλα στην αγορά
Ασχέτως με τη σημαντική αντίδραση της συνεδρίασης της Πέμπτης, που ήρθε μετά τις παρεμβάσεις τόσο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, όσο και του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν που επιβεβαίωσαν την εξομάλυνση των σχέσεων του ταμείου με την ΕΚΤ, το Χ.Α. έγινε «άντρο» παραπληροφόρησης τελευταία…

Τόσες ημέρες η αγορά αφέθηκε στο σκοτάδι, έρμαιο των κάθε λογής «πλασιέ» πληροφορικών, «ειδήσεων» και σεναρίων καταστροφής με επίκεντρο τον τραπεζικό κλάδο, με αποτέλεσμα να γίνει τρομερή… σπέκουλα, υποτιμητική κερδοσκοπία και  μετατροπή του χρηματιστηρίου σε… καζίνο!

Είδαμε αλλοπρόσαλλες διακυμάνσεις και βίαιες εναλλαγές προσήμων, που ασφαλώς δε λειτουργούν θετικά σε μια χρηματιστηριακή αγορά.

Και τούτο διότι οι μετοχές που έκαναν αυτά τα «όργια», οι τράπεζες, διακινούν το 70-80% του τζίρου και του όγκου της αγοράς, ενώ είναι ο καταλύτης για το momentum.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τότε που ξεκίνησαν οι διαρροές του ΔΝΤ περί νέων κεφαλαιακών απαιτήσεων κ.λπ., από τον τραπεζικό κλάδο έχουν χαθεί πάνω από 4 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίησης! Η Πειραιώς από τα μέσα Ιουλίου έχει απώλειες περί του 55% έχοντας χάσει περίπου 1,3 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση, ενώ προχθές ενδοσυνεδριακά έπεσε κάτω από το 1 δισ. ευρώ η αποτίμησή της!

Η Eurobank έφτασε να χάνει κοντά στα 900 εκατ. ευρώ, η Εθνική κοντά στο 1 δισ. ευρώ όπως και η Alpha Bank.

Μόνο κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη, ο τραπεζικός κλάδος έχει απώλειες περί το 28%, ενώ συνολικά έχει απολεστεί κεφαλαιοποίηση ύψους 3 δισ. ευρώ! Όλα αυτά βεβαίως, χωρίς τη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου έγινε σημαντική αντίδραση με στοιχεία ξεσπάσματος. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 28 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.