ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος σκούπισε τις μετοχές στις τράπεζες;

08:27 - 29 Σεπ 2017 | Αναλύσεις
Ποιος σκούπισε τις μετοχές στις τράπεζες;
Αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο όλοι ζητούν απάντηση. Τις τελευταίες ημέρες, τριπλασιάστηκαν οι όγκοι συναλλαγών στις τράπεζες, ενώ συγκριτικά με τα πεσμένα στάνταρ του Αυγούστου, σχεδόν τετραπλασιάστηκαν!

Ημέρες Μαΐου – όταν και ξεκινούσε η μεγάλη άνοδος της αγοράς – θύμισαν οι όγκοι στις τράπεζες τις ημέρες της μεγάλης πτώσης στο Χ.Α.. Μάλιστα, τα 247,8 εκατ. τεμάχια που άλλαξαν χέρια στον κλάδο την περασμένη Τρίτη, είναι ο μεγαλύτερος όγκος τουλάχιστον ενάμιση έτους! Και όλα αυτά, παρ’ ότι η Πειραιώς έχει κάνει reverse split προ λίγου καιρού, άρα κάνει το 1/10 των όγκων που έκανε!

 

Απόλυτη πρωταγωνίστρια σε όγκους, είναι ασφαλώς η Εθνική που διακινεί σχεδόν το 50% του συνολικού όγκου της αγοράς, σε καθημερινή βάση.

Μέσα σ’ αυτό το διαταραγμένο σκηνικό λοιπόν, έχει γίνει και τρομερό «σκούπισμα» στον τραπεζικό κλάδο, όπου εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια μέσα σε ελάχιστες συνεδριάσεις. Μπορεί κάποιοι να φαίνεται ότι πουλούν δίχως αύριο, όμως την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι απορροφούν τις μετοχές!

 

Ίσως λοιπόν αλλάζει το… μωσαϊκό ορισμένων μετόχων στις τράπεζες, αλλά προς αυτό δεν υπάρχουν στοιχεία που να μπορεί να πει κανείς κάτι περισσότερο.

 

Οι μεγάλες ΑΧΕ που γνωρίζουν τις ισχυρές εντολές των ξένων, γνωρίζουν και περισσότερα. Άλλωστε, γι’ αυτό και οι (μεγάλες ΑΧΕ) δίνουν… εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις στους… καλούς πελάτες, για να έχουν πρόσβαση στις μεγάλες εντολές, κάνοντας (και) ιδίαν χρήση αυτών των πληροφοριών!

Πάντως, η Citigroup φαίνεται να είναι παρούσα σ’ αυτό το… αλισβερίσι...

Τελευταία τροποποίηση στις 09:02 - 29 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.