ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανασφάλεια και καχυποψία στην αγορά

08:31 - 29 Σεπ 2017 | Αναλύσεις
Ανασφάλεια και καχυποψία στην αγορά
Ασχέτως με τη χθεσινή ισχυρή αντίδραση του τραπεζικού κλάδου που είχε σαφή στοιχεία ξεσπάσματος, η αλήθεια είναι ότι η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και η καχυποψία είναι παρούσες στην αγορά.

Η ζημιά που έχει γίνει από το τελευταίο «όργιο» φημών, καιροσκοπίας και σπέκουλας, δεν δύναται να καλυφτεί από μια, δύο ή τρεις τέτοιες συνεδριάσεις. Τα περισσότερα από 4 δισ. ευρώ που χάθηκαν από τις αποτιμήσεις των τραπεζών, δεν καλύπτονται εύκολα!

Η αγορά μέσα σε ελάχιστες συνεδριάσεις, έχασε όλη την άνοδο από το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, πέφτοντας εξαιρετικά εύκολα σε χαμηλά 5μήνου.

 

Παράλληλα, το πόσο ευάλωτη είναι η ψυχολογία φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση ξεκάθαρα! Παρ’ ότι η συνεδρίαση ήταν «ταγμένη» για να κλείσει με μεγάλη άνοδο, εντούτοις, προς το τέλος, τράπεζες και Γενικός Δείκτης απομακρύνθηκαν από το υψηλό ημέρας!

 

Ο Γ.Δ. έφτασε να ενισχύεται έως 3,45% όμως έκλεισε τελικώς στο +2,46%, ενώ στις τράπεζες υπήρξαν τακτικές… κλειδώματος των κερδών, στη λογική… κάλιο πέντε και στο χέρι! Η Εθνική π.χ. έφτασε να κερδίζει άνω του 13,50% αλλά στο τέλος βρέθηκε στο +8,65%, ενώ η Eurobank παρ’ ότι κέρδιζε περί το 10%, έκλεισε με άνοδο μόλις 5,80%. Η ανασφάλεια και η καχυποψία, οδήγησαν αρκετούς σε κλείδωμα ρευστότητας. Άλλωστε, τόσα έχουν δει να συμβαίνουν τελευταία...

Τελευταία τροποποίηση στις 09:00 - 29 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.