ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η… χρεοκοπία των Εκδόσεων (και) στο ταμπλό του Χ.Α.

08:37 - 04 Οκτ 2017 | Αναλύσεις
Η… χρεοκοπία των Εκδόσεων (και) στο ταμπλό του Χ.Α.
Χθες, με εισήγηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η διοίκηση του Χ.Α. αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών των εκδοτικών εταιρειών Πήγασος Εκδοτική και Ναυτεμπορική!

Η αναστολή είναι – κατ’ αρχήν – για δέκα ημέρες, καθώς οι δύο εταιρείες δεν προέβησαν εντός της νόμιμης προθεσμίας σε δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων πρώτου 6μήνου 2017. Εμείς ευχόμαστε ασφαλώς οι εταιρείες να δημοσιεύσουν ισολογισμό και να επανέλθουν τάχιστα στο ταμπλό του Χ.Α. Πρωτίστως βεβαίως ευχόμαστε να τα καταφέρουν σε επιχειρηματικό επίπεδο και να ανταπεξέλθουν στις όντως δύσκολες συνθήκες που μαστίζουν όλο τον κλάδο των ΜΜΕ.

Ο κλάδος των Εκδόσεων, κάποτε έφτασε να αριθμοί στο ταμπλό κοντά στις δέκα εισηγμένες, όμως πλέον έχει… χρεοκοπήσει, καθρεφτίζοντας την άσχημη κατάσταση που υπάρχει σε επιχειρηματικό επίπεδο στον ευρύτερο κλάδο των media.  

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του 2000, η τότε κυβέρνηση Σημίτη, έδινε… αφειδώς εισιτήρια εισόδου στο Χρηματιστήριο, για (σχεδόν) κάθε εταιρεία που έκανε αίτηση στο Χ.Α.! Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2000 εισήλθαν στο Χ.Α. οι Πήγασος Εκδοτική, Εκδόσεις Λυμπέρη, Ναυτεμπορική, ΙΜΑΚΟ, Τεχνικές Εκδόσεις και Alter Channel. Εξ αυτών, καμιά δεν είναι πλέον στο ταμπλό! Όπως δεν είναι στο ταμπλό και οι… παλαιότερες, ΔΟΛ και Τεγόπουλος… Τυχαίο; 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:43 - 04 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.