ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκωφαντική μείωση συναλλαγών στο ελληνικό χρηματιστήριο

08:29 - 06 Οκτ 2017 | Αναλύσεις
Εκκωφαντική μείωση συναλλαγών στο ελληνικό χρηματιστήριο
Κατακόρυφη μείωση της συναλλακτικής δραστηριότητας λαμβάνει χώρα μετά την ολοκλήρωση του 9μήνου του 2017 στο Χ.Α., κάτι που για αρκετούς πιστοποιεί ότι ολοκληρώθηκαν οι… αναδιαρθρώσεις που ήταν να γίνουν και πλέον είμαστε σε μεταβατικό στάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος τζίρος του Σεπτεμβρίου ήταν στα 71 εκατ. ευρώ, ενώ ο μέσος τζίρος της περασμένης εβδομάδας ήταν στα 101 εκατ. ευρώ!

Αντιθέτως, την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη που ολοκληρώνεται σήμερα, ο μέσος τζίρος διαμορφώνεται (πολύ) κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ, εν μέσω εκκωφαντικής απραξίας και παύσης πρωτοβουλιών τόσο των short όσο και των long.

Αποκορύφωμα αυτής της… προοδευτικής μείωσης του τζίρου ήταν η συνεδρίαση της Τετάρτης που η αξία συναλλαγών κατήλθε στα 29,93 εκατ. ευρώ, επίδοση που είναι από τις μικρότερες σε όλο το 2017! Χθες Πέμπτη ο τζίρος ήταν στα 33 εκατ. ευρώ, την Τρίτη στα 41,97 εκατ. ευρώ και τη Δευτέρα στα 58,58 εκατ. ευρώ!

Ασφαλώς, με τέτοιες συναλλαγές… διαδικασίας, είναι απολύτως βέβαιο ότι κανένα momentum δεν μπορεί να βρει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Απλώς γίνεται παιχνίδι… συντήρησης και συσσώρευσης.

Και όλα αυτά, σε μια συγκυρία όπου διεθνώς γίνεται… πάρτι, με τον Xetra Dax της Φρανκφούρτης να οδεύει προς τις 13.000 μονάδες με ακατάπαυστα νέα ιστορικά ρεκόρ, ενώ και οι αμερικανικοί δείκτες συνεχίσουν επίσης το ακάθεκτο bull market τους, με διαρκή ιστορικά υψηλά! 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:37 - 06 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.