ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετοχές : Ολοκληρώθηκαν οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων

08:28 - 09 Οκτ 2017 | Αναλύσεις
Μετοχές : Ολοκληρώθηκαν οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων
Μια… άτυπη νέα σεζόν φαίνεται πως ξεκινά στο ελληνικό χρηματιστήριο με την έναρξη του Οκτωβρίου που σήμανε και την ολοκλήρωση του 9μήνου.

 Φαίνεται πως έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και τη λήξη του 9μήνου του 2017 έγιναν όλες οι… αναδιαρθρώσεις και οι ανακατατάξεις χαρτοφυλακίων που ήταν «ταγμένες» να γίνουν και πλέον η αγορά περνά σ’ ένα μεταβατικό στάδιο αναζήτησης νέων καταλυτών.

Ο μέσος τζίρος του Σεπτεμβρίου ήταν στα 71 εκατ. ευρώ, με την τελευταία εβδομάδα εκείνου του μήνα να έχει μέσες συναλλαγές 101 εκατ. ευρώ, εν μέσω τρομερής κινητικότητας στις τράπεζες!

Αντιθέτως, την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη ο μέσος τζίρος κατήλθε στα 40,9 εκατ. ευρώ, εν μέσω εκκωφαντικής απραξίας και παύσης πρωτοβουλιών τόσο των short όσο και των long.

Μάλιστα, από τα 120 και 140 εκατ. τεμάχια που διακινήθηκαν στον τραπεζικό κλάδο σε κάποιες συνεδριάσεις του Σεπτέμβρη, πέσαμε την περασμένη εβδομάδα στα 23,5 εκατ. που διακινήθηκαν την περασμένη Τετάρτη και στα 27 εκατ. που διακινήθηκαν την Τρίτη!

Πρόκειται για κατακόρυφη πτώση συναλλαγών, που μαρτυρά ξεκάθαρα ότι με την ολοκλήρωση του 9μήνου, ολοκληρώθηκαν και κάποιες από τις μεγάλες κινήσεις των ισχυρών. Ειδικά στην Εθνική που έκανε – σε ορισμένες συνεδριάσεις – το ήμισυ σχεδόν του όγκου όλου του Χ.Α., έγινε «χοντρό» αλισβερίσι… 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:42 - 09 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.