ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα ιστορικά χαμηλά για τη MIG–Που οδηγείται ο όμιλος;

08:10 - 10 Οκτ 2017 | Αναλύσεις
Νέα ιστορικά χαμηλά για τη MIG–Που οδηγείται ο όμιλος;
Εικόνα μετοχής που παρουσιάζει σημάδια αποσύνθεσης δείχνει η MIG όλο το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τη χθεσινή συνεδρίαση όπου έκλεισε σε νέα ιστορικά χαμηλά και στα 0,078 ευρώ με καινούριες απώλειες 6,02%! Και όλα αυτά, σε μια ημέρα που η Πειραιώς, την οποία συνήθως εσχάτως «ακολουθούσε» η MIG, ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,10%.

Μάλιστα, η κεφαλαιοποίηση της MIG έχει κατέλθει μόλις στα 73,2 εκατ. ευρώ, πιστοποιώντας την απαξίωση της μετοχής και την… αρνητική ανάγνωση της αγοράς στα τεκταινόμενα και γενικότερα στο μέλλον του ομίλου.

Και έχει κεφαλαιοποίηση μόλις 73,2 εκατ. ευρώ, ένας όμιλος που πριν από περίπου έντεκα χρόνια έκανε τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου στην Ευρώπη, ήτοι 5 δισ. ευρώ, ένας από τους πλέον πολυσχιδείς και πολυσυλλεκτικούς ομίλους της Ευρώπης.

Μια  «ομπρέλα» που έχει από κάτω εταιρείες και ομίλους όπως Attica Group, Vivartia (Goody’s, Μπάρμπα Στάθης, Everest κ.λπ.) Υγεία, Singular Logic κ.α. και όμως, αποτιμάται μόλις στα 73,2 εκατ. ευρώ.

Ασφαλώς η αγορά αποτιμά αρνητικά την κατάσταση, μετά το θάνατο του Ανδ. Βγενόπουλου αλλά και τη γενικότερη «θολούρα» σε σχέση με το πώς θα χειριστεί η Πειραιώς – που έχει τον έλεγχο – την κατάσταση.

Η MIG αποτελεί ένα ετερόκλητο επιχειρηματικό σχήμα, με πολλές διαφορετικές – εξαιρετικά καλές – εταιρείες, ενώ πλέον φαίνεται πως υπάρχει ζήτημα για το πως η Πειραιώς θα διαχειριστεί αυτό το... άπλωμα.

Μετά το ομολογιακό των 425 εκατ. ευρώ που κάλυψε πλήρως η Πειραιώς, πλέον, αν το μετατρέψει σε μετοχές μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη μετοχικό έλεγχο της MIG.

Όπως φαίνεται, κάποια στιγμή η Πειραιώς θα αρχίσει να ρευστοποιεί – τμηματικά – θυγατρικές της MIG, όπως Attica Group, Vivartia, Υγεία κ.λπ. Πολλά θα εξαρτηθούν από το timing και από τα τιμήματα που θα πάρει.

Ο συνολικός δανεισμός της MIG και των θυγατρικών της αγγίζει τα 1,6 δισ. ευρώ. Τα 900 εκατ. ευρώ περίπου είναι δάνεια θυγατρικών και τα 700 της MIG. Μεγάλο ασφαλώς νούμερο, δύσκολα καλύπτεται, όσες ρευστοποιήσεις θυγατρικών κι αν γίνουν. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:11 - 10 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.