ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυτιληναίος: Η «συμπαγής» εικόνα και η νέα…hi-tech συμφωνία με General Electric Κύριο

08:20 - 16 Οκτ 2017 | Αναλύσεις
Μυτιληναίος: Η «συμπαγής» εικόνα και η νέα…hi-tech συμφωνία με General Electric
Εντυπωσιακή σταθερότητα δείχνει στο ταμπλό του Χ.Α. η μετοχή της Μυτιληναίος όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς – ασχέτως με την εικόνα της υπόλοιπης αγοράς – έχει απολύτως «δική» της συμπεριφορά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο τίτλος έκλεισε την Παρασκευή ανοδικά για 10η συνεδρίαση στις 12 τελευταίες, ενώ από τις 28 Σεπτεμβρίου έχει μόλις δύο πτωτικές συνεδριάσεις!

Η μετοχή κρατιέται κοντά στα υψηλά 52 εβδομάδων που είναι τα 8,74 ευρώ από τις 14 Ιουλίου 2017, ενώ την Παρασκευή έκλεισε στα 8,51 ευρώ με άνοδο 1,19%, με την κεφαλαιοποίηση στα 1,21 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο όμιλος συνεχίζει να «χτίζει» προφίλ παγκόσμιου… παίκτη, σ’ όλα τα επίπεδα.

Την Παρασκευή, πέρασε στα… ψηλά η είδηση ότι το Αλουμίνιο της Ελλάδος, ο τομέας Μεταλλουργίας του ομίλου, σε συνεργασία με την GE Power, τον Τομέα Ενεργειακών Υπηρεσιών της General Electric, δημιουργούν το πρώτο στον κόσμο ψηφιακό ισοδύναμο της διεργασίας ηλεκτρόλυσης του αλουμινίου.

Η θυγατρική της ΜΥΤΙΛ και η General Electric υπέγραψαν στο Ντουμπάι δεκαετή συμφωνία με αντικείμενο την υλοποίηση του πρώτου στον κόσμο Digital Smelter, της πρώτης διεθνώς ψηφιακής λύσης στην ηλεκτρόλυση.

Πρόκειται για πρωτοποριακή συνεργασία που στοχεύει στην αναζήτηση λύσεων για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας και τη μείωση της κατανάλωσης και κόστους ενέργειας στον τομέα του αλουμινίου.

Η εν λόγω κίνηση είναι μια καινοτόμα ψηφιακή λύση στην διαδικασία ηλεκτρόλυσης του αλουμινίου, βασισμένη στο λειτουργικό σύστημα Predix της GE.

Η εφαρμογή της ψηφιακής αυτής λύσης θα συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης της Αλουμίνιο της Ελλάδος, μειώνοντας, σε ετήσια βάση, το κόστος πρώτων υλών, την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος αποκατάστασης των τρυπημάτων στις λεκάνες ηλεκτρόλυσης.

Οι ψηφιακές εφαρμογές αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωση της επόμενης γενιάς της διεργασίας της ηλεκτρόλυσης του αλουμινίου σε παγκόσμιο επίπεδο και ξεκινούν από την Μυτιληναίος.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Δημήτρης Στεφανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Αλουμίνιο της Ελλάδος και ο Joseph Anis, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Ενεργειακών Υπηρεσιών της GE (GE Power) για τη Μ. Ανατολή και την Αφρική, παρουσία ανώτερων στελεχών και από τις δύο εταιρείες, στο Ντουμπάι. 

«Ως η μεγαλύτερη πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και εμπορίας βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξετάζουμε διαρκώς καινοτόμες τεχνολογίες ώστε να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας. Η εφαρμογή ψηφιακών βιομηχανικών λύσεων αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να επιτύχουμε τη βελτιστοποίηση των διεργασιών στο σύνολο των εργασιών μας και να αυξήσουμε την παραγωγικότητα», δήλωσε ο Δημήτρης Στεφανίδης.

Το έργο θα εκτελεστεί από την ομάδα του Digital Smelter Center of Excellence (COE) στο Ντουμπάι, ενώ η εγκατάσταση στην οποία θα υλοποιηθεί η ψηφιακή αυτή λύση βρίσκεται στην Ελλάδα στον Αγ. Νικόλαο, Βοιωτίας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.