ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το… ιστορικό «λιώσιμο» τιμών στα ακίνητα και η Grivalia

08:30 - 23 Οκτ 2017 | Αναλύσεις
Το… ιστορικό «λιώσιμο» τιμών στα ακίνητα και η Grivalia
Κάποιες κινήσεις των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ακίνητης περιουσίας, δείχνουν αφενός τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί, αφετέρου μαρτυρούν το άνευ προηγουμένου «λιώσιμο» τιμών που έχει λάβει χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η πιο δραστήρια εταιρεία στο χώρο του real estate και της εκμετάλλευσης ακινήτων, η Grivalia Properties ανακοίνωσε την… επαναγορά κάποιων ακινήτων έναντι 16,25 εκατ. ευρώ. Που είναι η… είδηση; Ότι τα ίδια ακίνητα τα είχε αγοράσει προ 15ετίας, ήτοι το 2002 έναντι 60 εκατ. ευρώ και τα είχε πουλήσει το 2005 έναντι 69 εκατ. ευρώ!

Πρόκειται για δεκαπέντε εμπορικά ακίνητα – supermarkets και ενός οικοπέδου για τα οποία είχε ανακηρυχθεί πλειοδότρια σε Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό.

Η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων είναι 48.477τμ, ενώ εφτά καταστήματα βρίσκονται στην Αθήνα, δύο στην Θεσσαλονίκη, από ένα σε Ρέθυμνο, Βέροια, Ξάνθη, Ρόδο και Τρίκαλα. Τέλος ένα κατάστημα και ένα οικόπεδο βρίσκονται στο Αγρίνιο.

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στις 10/02/2017 και αφορούσε τα περιουσιακά στοιχεία που αποτελούσαν το σύνολο του ενεργητικού της Ζήνων Ακίνητα Α.Ε. η οποία τελεί υπό εκκαθάριση. Τα εν λόγω ακίνητα είναι επί του παρόντος εκμισθωμένα στον Όμιλο Σκλαβενίτη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.