ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόνο τυχοδιώκτες και τζογαδόροι έχουν απομείνει στο Χ.Α.

08:30 - 24 Οκτ 2017 | Αναλύσεις
Μόνο τυχοδιώκτες και τζογαδόροι έχουν απομείνει στο Χ.Α.
Η παρακολούθηση της αγοράς όλο το τελευταίο διάστημα αλλά και τα εν γένει στοιχεία από το «μωσαϊκό» των επενδυτών που δραστηριοποιούνται, πιστοποιεί ότι το Χ.Α. «πάσχει» από ποιοτικά επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Τα χαρτοφυλάκια που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά είναι πρωτίστως ακραίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κάτι που φάνηκε πρόσφατα με το «πιστολίδι» στις τράπεζες, αλλά και φαίνεται συχνά με το… αλλοπρόσαλλο ημερήσιο ή ολίγων «παιχνίδι».

Ακραίες διακυμάνσεις, με χαρακτηριστικά περιφερειακών χαρτιών, τυχοδιωκτικές κινήσεις, απότομα αδειάσματα, χωρίς καμιά αλληλουχία μεταξύ τους και χωρίς επενδυτική «σύνδεση», μαρτυρούν ότι οι επενδυτικές… ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Χ.Α. έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Και βεβαίως, δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τα χαρτοφυλάκια ούτε όσους τα κινούν, καθώς η ελληνική αγορά, είναι μια ρηχή, περιφερειακή αγορά, που δεν ανήκει στην τάξη των ώριμων αγορών. Αυτή η αγορά, τέτοια χαρτοφυλάκια… σηκώνει!

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα, ως επενδυτικός προορισμός, ως «αγορά», ως οικονομία, ως χρηματιστήριο, έχει διαψεύσει το σύνολο των επενδυτών.

Μετά από μια 7ετία μνημονίων, διχόνοιας, χρεοκοπίας και μιζέριας, η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει επιτέλους, την… αιτία ή τις αιτίες του κακού! Το πολιτικό σύστημα, με αλλοπρόσαλλες κινήσεις και κοντόφθαλμες πρακτικές, εξακολουθεί να μην μπορεί να συμφωνήσει τι είναι καλό και τι κακό, ποιες αιτίες μας έφεραν έως εδώ, τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Έτσι, η οικονομία συνεχίζει να βολοδέρνει και να παραμένει εγκλωβισμένη στη στασιμότητα, την ίδια στιγμή που άλλες γειτονικές χώρες με παρόμοια προβλήματα με την Ελλάδα, κατάφεραν και σημείωσαν εξαιρετική προσαρμογή σε ότι είχε συμφωνηθεί και σε ότι έκριναν ότι θα ωφελήσει την οικονομία τους.

Εύλογα λοιπόν, το ελληνικό χρηματιστήριο καθρεφτίζει αφενός τη στασιμότητα, αφετέρου συνεχίζει να μην πείθει σοβαρότερους διαχειριστές να «κοιτάξουν» με μεγαλύτερη προσοχή τις όποιες ευκαιρίες επένδυσης υπάρχουν. Έτσι, έχουν απομείνει μόνο οι… τυχοδιώκτες και οι τζογαδόροι! 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.