ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέα υψηλά πολλών ετών η Μυτιληναίος

13:11 - 27 Οκτ 2017 | Αναλύσεις
Σε νέα υψηλά πολλών ετών η Μυτιληναίος
Σε νέα υψηλά πολλών ετών κινείται την Παρασκευή η μετοχή της Μυτιληναίος, συνεχίζοντας την εξαιρετική συμπεριφορά της το τελευταίο διάστημα, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017 όπου έχει άνοδο περίπου 42%.

Ο τίτλος μετά το χθεσινό +2,36% που τον έφερε στα 8,68 ευρώ, σήμερα ενισχύεται εκ νέου άνω του 2% έχοντας ανέλθει στα 8,86 ευρώ, που είναι νέα υψηλά πολλών ετών, ξεπερνώντας τα 8,74 ευρώ που ήταν τα προηγούμενα υψηλά που βρέθηκε στις 17 Ιουλίου 2017.

Επιπλέον, στις τελευταίες 21 συνεδριάσεις (χωρίς τη σημερινή) από τις 28 Σεπτεμβρίου έχει μόλις πέντε πτωτικές και 16 ανοδικές ημέρες! Και όλα αυτά, σε μια συγκυρία όπου γενικά η αγορά κινείται πτωτικά, βολοδέρνοντας με μειωμένους όγκους, τζίρους και ενδιαφέρον.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι αναλυτές της Alpha Finance ανασκεύασαν παλαιότερη σύστασή τους, ανεβάζοντας πλέον την τιμή στα 14,10 ευρώ έναντι 10,50 ευρώ πριν, διατηρώντας σύσταση για υπεραπόδοση έναντι της υπόλοιπης αγοράς.

Μάλιστα, οι αναλυτές της ΑΧΕ επισημαίνουν ότι ο όμιλος καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, εκφράζοντας το θαυμασμό τους για την επιχειρηματική του πορεία.

Τα περιθώρια του αλουμινίου και της αλουμίνας έχουν αλματώδη άνοδο. Οι εγχώριες προοπτικές της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολλά υποσχόμενες. Ενώ και η επιχειρηματική μονάδα EPC (πρώην ΜΕΤΚΑ) αναμένεται να αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα το 2018.

Η Alpha Finance εκτιμά ότι τα EBITDA θα φτάσουν στα 386 εκατ. ευρώ το 2018 ή περισσότερο από το διπλάσιο του 10ετή μέσου όρου. Το μέγεθος θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο και την περίοδο 2019-2021.

Η Alpha Finance υπογραμμίζει επίσης ότι η αγορά αλουμίνας είναι εξαιρετικά ισχυρή, ενώ μια νέα επένδυση αξίας 300 εκατ. δολαρίων, η οποία θα μπορούσε να διπλασιάσει την παραγωγή, εξετάζεται από τη διοίκηση του ομίλου.

Η ουσία είναι ότι πλέον ο όμιλος παίζει… μπάλα σε παγκόσμια «γήπεδα», χτυπάει δουλειές και συμφωνίες παντού, ενώ ετοιμάζεται να μπει και σε κυρίαρχους δείκτες του διεθνούς χρηματιστηριακού jet set σύντομα. Γι’ αυτό άλλωστε έκανε και τη μεγάλη συγχώνευση με τη ΜΕΤΚΑ.

Η πρόσφατη συμφωνία με General Electric για τη δημιουργία του πρώτου στον κόσμο ψηφιακού  ισοδύναμου της διεργασίας ηλεκτρόλυσης του αλουμινίου, είναι μόνο ένα δείγμα των διαθέσεων…

Προ τριών περίπου εβδομάδων έπεσαν οι υπογραφές για τη μονάδα στη Λιβύη όπου ο όμιλος ανέλαβε να κατασκευάσει ηλεκτροπαραγωγική μονάδα ισχύος άνω των 650 MW, προϋπολογισμού 400 εκατ. δολαρίων, ενώ τον Ιούλιο ανακοινώθηκε η στρατηγική συνεργασία Μυτιληναίου – VW στην ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:35 - 27 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.