ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομα στο Χ.Α. η θυγατρική ΑΕΕΑΠ της Viohalco

08:27 - 27 Οκτ 2017 | Αναλύσεις
Σύντομα στο Χ.Α. η θυγατρική ΑΕΕΑΠ της Viohalco
Ετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο ελληνικό χρηματιστήριο η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Viohalco που είναι… εντεταλμένη στη διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ίσως πάρει την άδεια για την εισαγωγή στο Χ.Α. που, λόγω του ειδικού καθεστώτος για τις ΑΕΕΑΠ, γίνεται σε πιο ταχείς διαδικασίες έναντι άλλων επιχειρήσεων άλλων κλάδων.

Ο μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος τη χώρας, με τις δεκάδες θυγατρικές και τα 28 εργοστάσια διεθνώς έχει δημιουργήσει τη δική του εταιρεία εκμετάλλευσης των πολλών ακινήτων, μικρών και μεγάλων, που διαθέτει.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται το εμπορικό κέντρο River West στον Kηφισό, το όμορο IKEA, που μισθώνεται στον όμιλο Fourlis, το νέο εμπορικό κέντρο στην Κόρινθο (Mare West), το μεγάλο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, το οποίο άνοιξε το Δεκέμβριο του 2016 στην Πλατεία Καραΐσκάκη στο Μεταξουργείο.

Γενικότερα ο όμιλος διαθέτει ακίνητα στην Κόρινθο αλλά και συγκροτήματα γραφείων στο Χαλάνδρι και κτιριακά συγκροτήματα στη Σόφια και αλλού.

Συνολικά το χαρτοφυλάκιο της Viohalco στα ακίνητα εκτιμάται στα 300 εκατ. ευρώ.

Η κύρια θυγατρική της Viohalco στον κλάδο της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων είναι η Noval Α.Ε., στην οποία κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για άδεια σύστασης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (Α.Ε.Ε.Α.Π.), σύμφωνα με το νόμο 2778/1999 είχε υποβληθεί τον περασμένο Ιούνιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:34 - 27 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.