ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Οι τζίροι… χαντάκωσαν τον Οκτώβριο

09:00 - 28 Οκτ 2017 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Οι τζίροι… χαντάκωσαν τον Οκτώβριο
Μία ακόμη δύσκολη εβδομάδα ολοκληρώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς να αλλάξει το κλίμα και τους χαμηλούς τζίρους να… σημαδεύουν τις όποιες εξελίξεις.

Ο Οκτώβριος φτάνει στο τέλος του και απομένουν μόλις δύο συνεδριάσεις πριν μπούμε στον Νοέμβριο. Αν ήθελε κάποιος να κάνει τον απολογισμό του μήνα, δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί στους τζίρους, που όχι απλά είναι χαμηλότεροι από αυτούς του Σεπτεμβρίου, αλλά ουσιαστικά… μυρίζουν καλοκαίρι.

Η ημερήσια αξία συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τα 71 εκατ. ευρώ που ήταν ο μέσος τζίρος του Σεπτεμβρίου κατήλθε κάτω από τα 40 εκατ. τον Οκτώβριο.

Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα της αγοράς που καθίσταται έτσι αδύναμη να αντιδράσει.

Παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν στη διάρκεια της εβδομάδας, με ανύπαρκτο ουσιαστικά τζίρο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποδώσουν καρπούς.

Οι τράπεζες παραμένουν ο «μεγάλος ασθενής» και αυτό φάνηκε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδας, που παρότι επιχειρήθηκε να ανακάμψουν, στο φινάλε της κάθε ημέρας, εμφανίζονταν οι πωλητές για να κάνουν τη ζημιά.  Κάπως έτσι, για μία ακόμη εβδομάδα το χρηματιστήριο δεν κατάφερε να πάρει ουσιαστικές ανάσες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.