ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η καλύτερη συνεδρίαση του Οκτώβρη ήταν η τελευταία

09:10 - 01 Νοε 2017 | Αναλύσεις
Η καλύτερη συνεδρίαση του Οκτώβρη ήταν η τελευταία
Η καλύτερη συνεδρίαση του Οκτωβρίου ήταν η χθεσινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έγινε ο μεγαλύτερος τζίρος του μήνα, καταγράφηκε το καλύτερο τραπεζικό ράλι του μήνα, ενώ ήταν και η πιο… πλουραλιστική και διευρυμένη συνεδρίαση των τελευταίων πολλών εβδομάδων.

Γεγονός είναι ότι κάποια χαρτοφυλάκια βρήκαν την ευκαιρία να πετύχουν ένα καλύτερο κλείσιμο μήνα με σχετικά ελάχιστα κεφάλαια, δεδομένου ότι η αγορά είναι εξαιρετικά ρηχή, οπότε «ελέγχεται» εύκολα.

Ασφαλώς, η ποιότητα και η ανθεκτικότητα αυτής της κίνησης θα κριθεί στη σημερινή και τις επόμενες συνεδριάσεις, μέσω του φίλτρου των τριών ημερών που είναι το κυριότερο κριτήριο.

Από εκεί και πέρα, η αγορά είχε συσσωρεύσει πολλές ημέρες στην περιοχή των 740-745 μονάδων, με μεγάλο «στέγνωμα» τζίρου, οπότε θα έβγαζε κάποια στιγμή εκτόνωση, πτωτική ή ανοδική. Είναι θετικό το ότι βγήκε ανοδική εκτόνωση, ενώ μένει να δούμε την ανθεκτικότητά της.

Παράλληλα, και τεχνικά η επάνοδος πάνω από το όριο ψυχολογίας των 750 μονάδων και το ξεπέρασμα των 756 μονάδων, είναι επίσης θετικά στοιχεία, αλλά μένει να δούμε τη συνέχεια και αν θα κρατηθούν και θα υποστηριχτούν αυτές οι κινήσεις.

Τελικώς, ο μήνας Οκτώβριος έκλεισε με οριακή άνοδο 0,49% για το Γενικό Δείκτη, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 2,89% το μήνα, καθώς οι απώλειες μειώθηκαν μετά το εντυπωσιακό +5,25% χθες. Το 10μηνο του 2017 ο Γ.Δ. ενισχύεται σε ποσοστό 17,97%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 6,79%. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.