ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα χαμηλά 8μήνου στις τράπεζες, με πτώση 14% το 5ήμερο

09:09 - 09 Νοε 2017 | Αναλύσεις
Νέα χαμηλά 8μήνου στις τράπεζες, με πτώση 14% το 5ήμερο
Σε νέα χαμηλά οκτώ και πλέον μηνών έκλεισε χθες ο τραπεζικός δείκτης, επιβεβαιώνοντας ότι ο κλάδος αποτελεί το μεγάλο ασθενή του χρηματιστηρίου, καθώς δεν το αφήνει να πάρει ανάσα, ούτε να βρει έστω και το ελάχιστο της σταθερότητας.

Τη στιγμή που παγκοσμίως γίνεται μνημειώδες πάρτι με τρομερά ρεκόρ και τεράστια ρευστότητα να «αλέθεται» στο σύστημα, το ελληνικό χρηματιστήριο, ακριβώς λόγω των τραπεζών, είναι εγκλωβισμένο στην εσωστρέφεια.

Χθες ο Γ.Δ. έκλεισε για 3η διαδοχική συνεδρίαση πτωτικά με συνολικές απώλειες κοντά στο 3%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης συμπλήρωσε πενθήμερο σερί πτώσης με συνολική ζημιά 14%!

Παράλληλα, έκλεισε κάτω από τις 700 μονάδες, κάτι που είχε να γίνει από τις 9 Φεβρουαρίου 2017, όπερ και σημαίνει ότι βρίσκεται σε νέα χαμηλά οκτώ και πλέον μηνών!

Και ασφαλώς, θυμίζουμε ότι ο τραπεζικός δείκτης, ακριβώς για να μη… μηδενίσει, έχει κάνει δύο reverse spilt επί δέκα! Που σημαίνει, ότι χωρίς τα reverse spilt, είναι κοντά στο μηδέν. Ένα πραγματικό ολοκαύτωμα έπαθαν όσοι πόνταραν σε τραπεζικές μετοχές, πριν ένα, τρία, πέντε, ή εφτά χρόνια!

Αυτή είναι η αλήθεια...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.