ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τριπλή συγχώνευση των Merit, Μίδας και Πετροπουλάκης

09:20 - 17 Νοε 2017 | Αναλύσεις
Η τριπλή συγχώνευση των Merit, Μίδας και Πετροπουλάκης
Ολοκληρώθηκε η τριπλή συγχώνευση των τριών χρηματιστηριακών εταιρειών Merit, Μίδας και Η. Πετροπουλάκης που από τις 20 Νοέμβρη, λειτουργούν πλέον υπό έναν, κεντρικό κωδικό.

Χθες το Χ.Α. ενέκρινε τη συγχώνευση και την παραίτηση των Μίδας ΧΑΕΠΕΥ και Ηλίας Πετροπουλάκης ΧΑΕΠΕΥ από μέλη της Αγοράς Αξιών και των Παραγώγων του Χ.Α.

Οι τρεις εταιρείες θα λειτουργούν πλέον υπό την… αιγίδα της Merit, χρησιμοποιώντας το σήμα και το λογότυπό της, καθώς αυτή απορρόφησε τις δύο άλλες.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που συγχωνεύονται τρεις χρηματιστηριακές εταιρείες, με στόχο αφενός τη… διάσωσή τους, αφετέρου να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα πιο δυνατό και ανταγωνιστικό σχήμα, που να μπορεί να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες.

Τα προβλήματα στις ΑΧΕ είναι γνωστά, όλα τα τελευταία χρόνια λειτουργούν (σχεδόν όλες) με ζημιές, οπότε κάθε κίνηση συνένωσης, πρωταρχικά, έχει τη στόχευση της… άμυνας και της διατήρησης στη ζωή.

Από εκεί και πέρα, στόχος είναι η δημιουργία ενός χρηματιστηριακού σχήματος που στο άμεσο ή απώτερο μέλλον – όταν… νομοτελειακά αλλάξει και το κλίμα στην αγορά – να είναι ικανό να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που απορρέουν από την εφαρμογή της οδηγίας MiFID II που ξεκινάει από το Γενάρη του 2018.

Όπως τονίζουν τα στελέχη της νέας, ενιαίας χρηματιστηριακής, το νέο σχήμα θα έχει μετοχικό κεφάλαιο που θα υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ, ενώ ο ενοποιημένος τζίρος για το 2017 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ.

H έδρα της νέας, ενοποιημένης εταιρείας θα βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους 5, Αθήνα, Τ.Κ. 10559. Το τηλέφωνο επικοινωνίας θα είναι το 214-1008800, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα είναι [email protected] και του διαδικτυακού τόπου www.merit.gr.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελατολογίου των τριών ΑΧΕ θα παραμένουν σε ισχύ και τα υφιστάμενα τηλέφωνα και email επικοινωνίας και των τριών εταιρειών. Ο κωδικός Χειριστή στο Σύστημα Άϋλων Τίτλων θα είναι ο 180.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.