ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύλογες αρρυθμίες και παράπονα στην «πρεμιέρα» της MiFID II

09:19 - 12 Δεκ 2017 | Αναλύσεις
Εύλογες αρρυθμίες και παράπονα στην «πρεμιέρα» της MiFID II
Παρ’ ότι έγινε η εικονική συνεδρίαση την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, με στόχο να δοκιμαστούν τα (ηλεκτρονικά) συστήματα της ΕΧΑΕ κάτω από τα νέα δεδομένα που επιβάλει η εφαρμογή της MiFID II, εντούτοις χθες υπήρξαν αρκετά προβλήματα στην αγορά.

H συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε και από αρκετά προβλήματα που υπήρξαν τόσο στο ξεκίνημα όσο και κατόπιν στην εύρυθμη μετάδοση των στατιστικών δεδομένων από το ηλεκτρονικό σύστημα του Χ.Α. Αρκετοί providers είχαν τεχνικές δυσχέρειες στην καλή «ανάγνωση» και μετάδοση της αγοράς, τόσο σε επίπεδο μετοχών, όσο και δεικτών...

Παράλληλα, έντονα προβλήματα και αναστάτωση στα μέλη του Χ.Α. η νέα εφαρμογή των «tick sizes», ήτοι οι ελάχιστες επιτρεπόμενες μεταβολές στις τιμές των μετοχών που διαπραγματεύονται στην αγορά.

Απώτερος στόχος είναι να μην αλλάζουν… πρόσημα αλλά και αξία μετοχές με τις παραμικρές συναλλαγές, δηλαδή στόχος είναι η… στρογγυλοποίηση της κίνησης μιας μετοχής.

Χθες, όμως, πρώτης ημέρας εφαρμογής, υπήρξε αναστάτωση και γκρίνια. Κάποιοι μίλησαν για γραφειοκρατία και διατάξεις που δεν έχουν ουσιαστικό νόημα. Επίσης, θέμα φαίνεται να δημιουργείται στην αγορά παραγώγων καθώς οι τιμές των τελευταίων δεν έχουν αναπροσαρμοστεί στις τιμές της spot αγοράς.

Γενικώς, χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου συστήματος, υπήρξαν αρκετά προβλήματα, που μάλλον… δεν έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τους επαγγελματίες του χώρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:33 - 12 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.