ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αρκετές επιπλέον εταιρείες η Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου

09:34 - 13 Δεκ 2017 | Αναλύσεις
Με αρκετές επιπλέον εταιρείες η Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου
Το γεγονός ότι αρκετές μετοχές έμπαιναν σε επενδυτική… καραντίνα λόγω χαμηλής διασποράς, ήταν ένα θέμα στο οποίο αρκετοί παράγοντες της αγοράς είχαν διαφωνήσει παλαιότερα…

Όπως είχαν διαφωνήσει με τους κανονισμούς για τις μετοχές με τη μικρή εμπορευσιμότητα, καθώς πίστευαν – και εύλογα – ότι κάθε διάταξη περιορισμού των συναλλαγών ή του χρόνου διαπραγμάτευσης μιας τέτοιας μετοχής, ανακυκλώνει την παθογένεια. Όποια κι αν είναι αυτή…

Πλέον, με την εφαρμογή των διατάξεων της MiFID II, ως γνωστόν, καταργούνται οι κατηγορίες Χαμηλής Διασποράς και Προς Διαγραφή. Στην πρώτη κατηγορία διαπραγματεύονταν αρκετές μετοχές οι οποίες επανέρχονται στην… κανονική ροή της αγοράς, ως μέλη της Κύριας Αγοράς του Χ.Α.

Ενώ πρωτύτερα, για μήνες και χρόνια, είχαν την ευκαιρία να κάνουν κινήσεις μόνο στις δημοπρασίες, πλέον θα μπορούν να «παίξουν» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Μένει να δούμε αν οι εν λόγω μετοχές κάνουν κίνηση, αν βοηθηθούν και από την αγορά ή τους μεγαλομετόχους τους και ξεκολλήσουν από το λήθαργο. Μάλιστα, κάποιες εξ αυτών έχουν εξαιρετικά θεμελιώδη στοιχεία, όπως π.χ. η Καρέλιας!

Πλην της Καρέλιας, μετοχές που ανήκουν σ’ αυτή την ομάδα είναι οι Εθνική Πανγαία, Nexans, Περσεύς, Alpha Αστικά Ακίνητα, ΓΕΚΕ (Hotel President), Attica Group, Μινωικές Γραμμές, Trastor ΑΕΕΑΠ, Λεβεντέρης κ.α.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:53 - 13 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.