ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πού αποδίδεται το «τρελό» ράλι των ομολόγων

09:23 - 15 Δεκ 2017 | Αναλύσεις
Πού αποδίδεται το «τρελό» ράλι των ομολόγων
Αιφνιδιασμένοι δηλώνουν παράγοντες της αγοράς από την ανατροφοδοτούμενη πτώση των αποδόσεων στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, που καθημερινά επιδίδονται σε ράλι εντυπωσιακό, με το 10ετές κατέρχεται στο 4,12%, επίπεδα που είχε το Μάρτιο του 2007!

Πέραν της μείωσης του δημοσιονομικού ρίσκου της χώρας και της εν γένει καλυτέρευσης της κατάστασης σ’ ό,τι αφορά τις σχέσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους, το ράλι των ομολόγων έχει και μια άλλη διάσταση. Η οποία, ασφαλώς, δεν μειώνει τη βελτίωση στο προφίλ της χώρας.

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, το απότομο ράλι των ομολόγων οφείλεται (και) στο γεγονός ότι αυτή η αγορά απέκτησε βάθος απότομα, με αύξηση όγκων και κινητικότητα.

Ένα μέρος αυτής της εντυπωσιακής κίνησης αποδίδεται στο γεγονός ότι μια ρηχή αγορά ξαφνικά απέκτησε βάθος πολλών δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να βρει ρυθμό και momentum.

Αυτή η αγορά απέκτησε βάθος και εμπορευσιμότητα μέσω του swap, συμβάλλοντας στο ανατροφοδοτούμενο σκηνικό βελτίωσης. Άλλωστε, δεν έχει γίνει κάτι… ιδιαίτερο τις τελευταίες ημέρες που να δικαιολογεί την ανατροφοδότηση του ράλι των ομολόγων.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μεγάλη εικόνα, δεν είναι αυτή που δείχνει – τελικά – το δρόμο. Και αυτή, δείχνει βελτίωση…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.