ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο-Απολογισμός εβδομάδας: «Άνθιση» τζίρου με ώθηση από τα ομόλογα

10:34 - 16 Δεκ 2017 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο-Απολογισμός εβδομάδας: «Άνθιση» τζίρου με ώθηση από τα ομόλογα
Με ώθηση από τα ελληνικά ομόλογα κινήθηκε σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, που είδε έπειτα από πολύ καιρό και τον τζίρο του να κινείται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Τρεις συνεδριάσεις με τζίρο πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ είναι αλήθεια πως είχε καιρό να δει το αθηναϊκό χρηματιστήριο και ασφαλώς η εξέλιξη αυτή αποτυπώθηκε στον Γενικό Δείκτη.

 Αν αναλογιστεί κανείς πως ο μέσος τζίρος της περασμένης εβδομάδας ήταν στα 46,3 εκατ. ευρώ καταλαβαίνει πως αυτή η εβδομάδα ήταν ανώτερη των προσδοκιών σε αυτό το κομμάτι.

Σε ό,τι αφορά τον Γενικό Δείκτη κατάφερε αυτή την εβδομάδα να συσσωρεύσει κέρδη της τάξης του 3,65%, ενώ πλέον από την αρχή του χρόνου καταγράφει κέρδη 19,28%.

Εξαιρετική η εβδομάδα και για τον τραπεζικό δείκτη, που τα κέρδη του μέσα στην εβδομάδα που μόλις ολοκληρώθηκε άγγιξαν το 11%.

Με αυτή την επίδοση γύρισε σε θετικό πρόσημο και η συνολική επίδοση της χρονιάς. Λίγες ημέρες πριν από το τέλος του 2017 λοιπόν οι τράπεζες έκαναν την… ανατροπή και εμφανίζουν πια οριακά κέρδη 0,38%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.