ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ράλι της Πειραιώς και η εύλογη κάλυψη χαμένου εδάφους

09:02 - 20 Δεκ 2017 | Αναλύσεις
Το ράλι της Πειραιώς και η εύλογη κάλυψη χαμένου εδάφους
Από τα τέλη Σεπτεμβρίου είχε να βρεθεί στα 3,06 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς που τελευταία έχει την καλύτερη συμπεριφορά στον τραπεζικό κλάδο, ακόμη και σε ημέρες που οι υπόλοιπες μετοχές κάνουν… κούρα, όπως χθες…

Ο τίτλος της Πειραιώς χθες, σε μια ημέρα που οι άλλες δεν «τράβηξαν» έκλεισε με άνοδο 3,73% ξεπερνώντας τα 3 ευρώ (σε κλείσιμο) για πρώτη φορά από τις 22 Σεπτεμβρίου. Επίσης, συμπλήρωσε 6ήμερο ανοδικό σερί με κέρδη περίπου 25%.

Μάλιστα, από το χαμηλό μήνα, έτους αλλά και… ιστορικό χαμηλό (αν αφαιρεθούν τα reverse split) των 2,01 ευρώ που βρέθηκε στις 27 Νοεμβρίου, ο τίτλος κερδίζει περίπου 50%, υπερβάλλοντας στο ράλι των τραπεζών.

Ο λόγος της καλής αντίδρασης της μετοχής της Πειραιώς δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ήταν ο πιο… λιωμένος τίτλος του κλάδου, ο τίτλος που είχε εξαϋλωθεί εντελώς, φτάνοντας μάλιστα η τράπεζα να αποτιμάται, προ είκοσι ημερών στα 900 εκατ. ευρώ, πέφτοντας στη 15η θέση του Χ.Α.!

Η Πειραιώς έφτασε να χάνει άνω του 55% φέτος, έχοντας (μακράν) τη χειρότερη συμπεριφορά στον κλάδο. Εύλογα, τώρα που κάπως ισιώνει η κατάσταση, λόγω του ράλι των ομολόγων και των υπολοίπων διευθετήσεων, να τακτοποιείται μερικώς και η αποτίμηση της Πειραιώς. Βεβαίως, τα προβλήματα στην τράπεζα παραμένουν… 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:20 - 20 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.