ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Το στοίχημα των 1.000 μονάδων

09:27 - 27 Δεκ 2017 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Το στοίχημα των 1.000 μονάδων
Εντυπωσιακή δυναμική έδειξε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά το τελευταίο διάστημα, οπότε με συνοπτικές διαδικασίες, ενίσχυση του τζίρου και ενδιαφέρον σκηνικό, πέτυχε ότι δεν είχε πετύχει σχεδόν 3,5 μήνες!

Όχι μόνο διέσπασε το όριο των 770 μονάδων που πέντε φορές το τελευταίο δίμηνο είχε αποτύχει να υπερβεί, αλλά την Παρασκευή, με επιβλητική κίνηση στο φινάλε, έκλεισε πάνω από τις 800 μονάδες, επίπεδα που είναι νέα υψηλά 3,5 μηνών, καθώς είχε να τα δει από τις 13 Σεπτεμβρίου…

Ασχέτως. αν θα υπάρξει σήμερα ή στις επόμενες συνεδριάσεις έτους κάποια (εύλογη) διόρθωση, το κλείσιμο της Παρασκευής, ειδικά αν επιβεβαιωθεί σε μια – δύο συνεδριάσεις ακόμη, αναβαθμίζει συνολικά την τεχνική εικόνα του Χ.Α.

Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης, «σε εβδομαδιαία διαγράμματα ο Γενικός Δείκτης διέσπασε στην συνεδρίαση της Παρασκευής τον κινητό μέσο των 200 ημερών, μια άκρως ενθαρρυντική ένδειξη μεσομακροπρόθεσμης αντιστροφής της τάσης με φιλόδοξους τετραψήφιους στόχους».

Ο αναλυτής επισημαίνει ότι πλέον «πρώτος σταθμός αντίστασης είναι οι 860 μονάδες, που είναι το επίπεδο τιμών της κορυφής του 2017. Οι μεσοπρόθεσμοι ταλαντωτές βρίσκονται σε ουδέτερα επίπεδα τιμών, αφήνοντας ικανό ανοδικό περιθώριο πριν εισέλθουν σε ζώνες συναγερμού ή σε επίπεδα που ο δείκτης θα μπορούσε να θεωρηθεί υπεραγορασμένος και συμπίπτουν με την προαναφερθείσα ζώνη τιμών».

Ο κ. Χατζηδάκης προσθέτει ότι «οι 1000 μονάδες έχουν περισσότερο ψυχολογικό χαρακτήρα καθώς η κυριότερη αντίσταση βρίσκεται στις 1.050 μονάδες, επίπεδο το οποίο μπορεί να αποτελέσει την κορυφή της επόμενης χρονιάς. Αν πάντως κάτι μπορεί ειπωθεί με περισσότερη άνεση σε σχέση με πέρυσι είναι ότι το 2018 ξεκινάει με καλύτερες προϋποθέσεις σε ότι αφορά την διάθεση της αγοράς», τονίζει ο ίδιος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.