ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντυπωσιακό φινάλε έτους στο Χρηματιστήριο

09:17 - 28 Δεκ 2017 | Αναλύσεις
Εντυπωσιακό φινάλε έτους στο Χρηματιστήριο
Αρκετά χρόνια έχει να γίνει τέτοιο εντυπωσιακό φινάλε έτους στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βιώνει πρωτοφανείς -για ημέρες εορταστικής ραστώνης- καταστάσεις, με πολλαπλά πακέτα, εξαγορές ποσοστών, deals και κινητικότητα.

Σχεδόν καθημερινά ο τζίρος ξεπερνά κατά πολύ τα 100 εκατ. ευρώ, με τα πακέτα να δεσπόζουν, όπως χθες που από τα 140 εκατ. ευρώ του συνολικού τζίρου, τα 90 εκατ., ήτοι το 65% των συνολικών συναλλαγών ήταν πακέτα.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την είσοδο της Voxcove Holdings (σύμπραξη Π. Γερμανού και οικογένειας Κάτσου) στη Lamda Development με ποσοστό 12,8%, ενώ την επόμενη μεταβιβάστηκε το 0,63% της ίδιας επιχείρησης στα Αττικά Πολυκαταστήματα (όμιλος Folli Follie, Kων. Λαμπρόπουλος, Κων. Τσουβελεκάκης, Αλ. Σγουμπόπουλος).

Καθημερινά στις τράπεζες γίνονται ισχυρά πακέτα, ενώ χθες άλλαξε χέρια μέσω του Χ.Α. το 4,8% της Grivalia Properties στην τιμή των 9,05 ευρώ. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω πακέτου 4.879.701 τεμαχίων, ενώ η συνολική της αξία διαμορφώθηκε στα 44,1 εκατ. ευρώ.

Η Grivalia Properties είναι η πιο δραστήρια εταιρεία στο χώρο της εκμετάλλευσης ακινήτων έχοντας «χτίσει» ένα εξαιρετικό χαρτοφυλάκιο, με διαρκείς, έξυπνες και στοχευμένες αγορές.

Παράλληλα, χθες ανακοινώθηκε η συμφωνία του κ. Γ. Κορρέ με τη Morgan Stanley και την κινεζική Profex!

Πολλά χρόνια έχουμε να δούμε τόσο ενδιαφέρον κλείσιμο έτους, από επιχειρηματικής και χρηματιστηριακής πλευράς, κάτι που προϊδεάζει θετικά για το 2018…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.