ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα νέα στοιχήματα του Χρηματιστηρίου Αθηνών

09:10 - 15 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Τα νέα στοιχήματα του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Μπροστά σε νέα κομβικά στοιχήματα βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς μετά το πρόσφατο ράλι βρίσκεται πλησίον κρίσιμων επιπέδων, που αν ξεπεραστούν, τότε θα «λύσουν» και θα ξεμπλοκάρουν την αγορά από τεχνικής άποψης.

Επόμενη αντίσταση για το Γενικό Δείκτη δεν είναι άλλη από τα προηγούμενα υψηλά του καλοκαιριού, ήτοι τις 858,08 μονάδες (κλείσιμο 17/7/2017), επίπεδα που αν διασπαστούν από την αγορά, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για πολύ υψηλότερα.

Παράλληλα, αν η αγορά «σπάσει» τις 858,08 μονάδες, τότε θα σημάνει ότι αυτομάτως θα διαπραγματεύεται σε υψηλά σχεδόν τριών ετών, καθώς πάνω από τις 860 – 870 μονάδες ο Γενικός Δείκτης ήταν το Φεβρουάριο του 2015.

Με λίγα λόγια, το ελληνικό χρηματιστήριο είναι μπροστά σε κρίσιμα και κομβικά στοιχήματα τα οποία μπορούν να ξεμπλοκάρουν σημαντικές δυνατότητες για πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Όλα αυτά ασφαλώς δεν ήρθαν τυχαία, καθώς υπήρξε το ράλι μείωσης αποδόσεων των ομολόγων που πιστοποιεί τη μείωση του ρίσκου χώρας, υπάρχουν πληροφορίες ότι το κλίμα στην Ευρώπη έχει βελτιωθεί αναφορικά με το σκόπελο των stress tests των ελληνικών τραπεζών, ενώ υπάρχει η βάσιμη προσμονή να ξεκινήσει γαϊτανάκι αναβαθμίσεων.

Μέσα σ' όλα αυτά, θυμίζουμε ότι από τα μέσα του Δεκέμβρη υπάρχει πολύ έντονη επιχειρηματική κινητικότητα και εξωστρέφεια πολλών εταιρειών, που πιστοποιούν ότι βρισκόμαστε σε δημιουργική και γόνιμη φάση διεργασιών και αλλαγών σε πολλά επίπεδα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:21 - 15 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.