ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζει να ξεχωρίζει η Εθνική στις τράπεζες

09:02 - 19 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Συνεχίζει να ξεχωρίζει η Εθνική στις τράπεζες
Συνεχίζει να έχει την καλύτερη και πιο ανθεκτική συμπεριφορά στις τραπεζικές μετοχές η Εθνική – ακόμη και στη διόρθωση της αγοράς - επιβεβαιώνοντας όσα αναφέραμε προ ημερών στο reporter.gr.

Με την Πειραιώς να έχει συμπληρώσει 4ήμερο σερί πτώσης χάνοντας 9% μόνο το τελευταίο διήμερο και τη Eurobank σε επίσης 4ήμερο σερί πτώσης με απώλειες άνω του 8%, η Εθνική έχει εντελώς άλλη εικόνα. Χθες, σε μια ημέρα που ο κλάδος απώλεσε σημαντικό μέρος της αξίας του, η ΕΤΕ έκλεισε αμετάβλητη, ενώ προχθές που επίσης ο κλάδος «βούτηξε» σε διόρθωση, η Εθνική απώλεσε μόλις το 0,58% της αξίας της.

Παράλληλα, έκλεισε στα 0,34 ευρώ, μια ανάσα από τα 0,35 ευρώ που έκλεισε στις 11 Γενάρη, που αποτελούν και υψηλά 4,5 μηνών.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική είναι η μόνη τραπεζική μετοχή που έχει ξεπεράσει την τιμή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που ήταν στα 0,30 ευρώ.

Η αποτίμηση της Εθνικής πλέον διαμορφώνεται στα 3,1 δισ. ευρώ, ούσα η πρώτη τράπεζα σε κεφαλαιοποίηση με την Alpha Bank (επίσης ανθεκτική συμπεριφορά) να αποτιμάται 2,99 δισ. ευρώ.

Γενικότερα, σε συμπεριφορά, όγκους και τζίρους, η Εθνική έχει συμπεριφορά… leader. Και ασφαλώς, η αγορά, δεν κάνει λάθος. Η Εθνική, έχει περισσότερο από τις άλλες τράπεζες καλυμμένα τα… νώτα της χρηματοοικονομικά. Τηρουμένων των αναλογιών πάντα. Η μετοχή της Εθνικής έβγαλε το Δεκέμβριο με άνοδο 22,7%, ενώ τέλειωσε το 2017 με κέρδη 28,6%.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:32 - 19 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.