ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η διεθνής των αγορών, δανείζει ξανά τις ελληνικές εταιρείες

09:10 - 23 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Η διεθνής των αγορών, δανείζει ξανά τις ελληνικές εταιρείες
Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η διεθνής χρηματοπιστωτική κοινότητα, έχει ανοίξει εκ νέου τις «κάνουλες» της ρευστότητας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η μείωση του συστημικού ρίσκου το τελευταίο τρίμηνο με το ράλι στα ομόλογα, το απολύτως «αναίμακτο» κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά και η απουσία… εχθρικής ρητορικής από την ελληνική κυβέρνηση κατά των ξένων, της Ευρώπης, των καπιταλιστών κ.λπ., έχει αλλάξει εντελώς την επενδυτική εικόνα της χώρας.

Η ρευστότητα διεθνώς είναι τεράστια και αναζητά επενδυτικές διεξόδους, οπότε ελληνικές εταιρείες που βγαίνουν είτε για ομολογίες, είτε για placement πετυχαίνουν άμεσα και με το παραπάνω τους στόχους τους.

Η Τέρνα Ενεργειακή κάλυψε πανεύκολα το placement των 12 εκατ. μετοχών μαζεύοντας περίπου 57 εκατ. ευρώ, ενώ χθες η Τιτάν αύξησε τη διάθεση ομολογιών, διπλασιάζοντας τον αρχικό στόχο.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά ο στόχος ήταν για συνολική έκδοση 50 εκατ. ευρώ, όμως οι προσφορές ήταν τόσο μεγάλες που οδήγησαν τον όμιλο σε διπλασιασμό της έκδοσης με διάθεση πρόσθετων ομολογιών, ονομαστικής αξίας 100 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 2,375%.

Η έκδοση των νέων ομολογιών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 26 Ιανουαρίου 2018 και έχει ήδη υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή τους προς διαπραγμάτευση στην εποπτευόμενη από το Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας αγορά, Global Exchange Market (GEM).

Μετά από καιρό λοιπόν, οι ελληνικές εταιρείες (μεταξύ των οποίων και οι τράπεζες) μπορούν να κάνουν συμφέρουσα χρήση των δυνατοτήτων του συστήματος, μειώνοντας τα κόστη χρήματος, ατενίζοντας καλύτερα το μέλλον. 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:39 - 23 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.