ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amerra και Diorasis «χτυπούν» Νηρέα και Σελόντα

09:10 - 24 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Amerra και Diorasis «χτυπούν» Νηρέα και Σελόντα
Οι επενδυτικοί όμιλοι Amerra Capital και Diorasis International έχουν προκριθεί σύμφωνα με πληροφορίες για την τελική φάση της διαδικασίας πώλησης των Νηρέα και Σελόντα, καθώς κατέθεσαν τις καλύτερες και πιο πλήρεις προτάσεις.

Πρόκειται για δύο ομίλους που έτσι κι αλλιώς έχουν παρουσία στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών στη χώρα μας, δεδομένου ότι η Amerra Capital έχει εξαγοράσει την Ανδρομέδα, ενώ η Diorasis International τη Bitsakos Aquaculture.

Η διαδικασία φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία, ενώ οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν πολλά, καθώς θα υπάρξει μπαράζ διαπραγματεύσεων με πιθανές βελτιώσεις προσφορών, εξειδικεύσεις και λεπτομέρειες των πολλαπλών όρων του deal.

Οι τράπεζες και οι σύμβουλοί τους, αναμένεται να ζητήσουν βελτιώσεις αλλά και επιμέρους διευκρινήσεις για το τι θα αναλάβουν – από πλευράς υποχρεώσεων και δανείων – οι νέοι επενδυτές.

Τις διαδικασίες έχουν αναλάβει για λογαριασμό των τραπεζών οι εταιρείες Lazard Frères SAS, PricewaterhouseCoopers και Alvarez & Marsal που ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι των τραπεζών και η δικηγορική εταιρεία Κουταλίδης ως νομικός σύμβουλος.

Κυριότερος βραχνάς φυσικά δεν είναι άλλος από το μεγάλο δανεισμό των δύο ομίλων, που στα τέλη του 2016 διαμορφώνονταν, αθροιστικά, στα 340 εκατ. ευρώ! 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.