ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυπνούν και οι… κολασμένοι του Χρηματιστηρίου

09:20 - 26 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Ξυπνούν και οι… κολασμένοι του Χρηματιστηρίου
Τις τελευταίες ημέρες, με το διαρκές ανοδικό momentum της αγοράς, την κυριαρχία των long και γενικώς το… κύμα ανόδου και της θετικής ψυχολογίας, έχουν αυξήσει σημαντικά όγκους και έχουν βγει στο προσκήνιο διεκδικώντας… κάτι, ακόμη και απολύτως ξεχασμένες μετοχές.

Μετοχές που ήταν σε πλήρη απραξία για μήνες ή και χρόνια, έχουν αρχίσει και κάνουν κομμάτια, έχουν αυξήσει τζίρους ενώ δε λείπουν οι «θαρραλέες» κινήσεις με εξάρσεις που είχαμε καιρό να δούμε!

Παρ’ ότι ο κίνδυνος εγκλωβισμού και αδειάσματος ελλοχεύει, είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη της ελληνικής αγοράς, η οποία είχε περάσει σ’ ένα στάδιο πλήρους… αποστείρωσης, εγκατάλειψης και… ελιτισμού! «Καλές» μετοχές, θεωρούνταν μόνο οι μετοχές των ξένων, μόνο οι μετοχές του Large Cap, μόνο οι μετοχές των τραπεζών και των (ολίγων) blue chips.

Όμως, εφόσον διαπραγματεύονται σε μια αγορά, τότε… δικαίωμα στην επένδυση, έχουν όλες οι μετοχές. Με χαρά λοιπόν βλέπουμε τίτλους να βγαίνουν στο προσκήνιο και να «ιντριγκάρουν» όμορφα το σκηνικό. Εξυπακούεται βέβαια, ότι η προσοχή των επενδυτών θα πρέπει να είναι αυξημένη… Όπως και η αυτοσυγκράτηση… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.