ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πιστολίδι» από μεγάλους… παίκτες στο Χρηματιστήριο

09:24 - 02 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
«Πιστολίδι» από μεγάλους… παίκτες στο Χρηματιστήριο
Καιρό είχε να γίνει συνεδρίαση σαν τη χθεσινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, όπου υπήρξαν σημαντικότατες διακυμάνσεις και αλλαγές προσήμου ακόμη και σε κορυφαία χαρτιά του FTSE 25 και των τραπεζών.

Μια συνεδρίαση για γερά νεύρα, καθώς έφτασε ο Γενικός Δείκτης να γυρίσει ακόμη και σε αρνητική τροχιά, παρ’ ότι πρωτύτερα ενισχύονταν έως και 1,91%!

Παράλληλα, στο τέλος έκλεισε με σημαντική άνοδο 0,87%, στις 886,44 μονάδες που ουσιαστικά ισοφαρίζει τα υψηλά τριετίας!

Το trading ήταν ιδιαιτέρως αυξημένο, όπως και οι εναλλαγές θέσεων τόσο στα blue chips όσο και στις τράπεζες.

Ακόμη και η ΔΕΗ έφτασε να γυρίσει πτωτικά, παρά τα αρχικά της κέρδη, ενώ στο τέλος έκλεισε με άνοδο 3,58% στα 3,30 ευρώ.

Το κυριότερο, που δείχνει ότι αρχίζει και… σοβαρεύει το «παιχνίδι» στο Χρηματιστήριο είναι ότι υπάρχει αύξηση του τζίρου, που από τα 75-80 εκατ. των προηγούμενων ημερών, το τελευταίο διήμερο ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη, στην τελευταία συνεδρίαση του Γενάρη η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 115,43 εκατ. ευρώ, ενώ χθες έφτασε στα 123,30 εκατ. ευρώ, πιστοποιώντας τη δραστηριοποίηση ισχυρών χαρτοφυλακίων.

Είναι σαφές λοιπόν ότι αρχίζει και… σοβαρεύει η κατάσταση στο Χρηματιστήριο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, δραστηριοποιούνται ισχυρά χαρτοφυλάκια, αλλά από την άλλη πλευρά -το τονίζουμε- στην αγορά έχουν συσσωρευτεί σημαντικά κέρδη, οπότε σε κάθε αφορμή, κάποιοι θα… αδειάζουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:31 - 02 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.