ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Το στοίχημα της αντίδρασης και φόβος των 770 μονάδων

09:20 - 05 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Χατζηδάκης: Το στοίχημα της αντίδρασης και φόβος των 770 μονάδων
Την άποψη ότι πλέον ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε πορεία κρούσης με την στήριξη των 800 μονάδων, επίπεδο από το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε η φετινή χρονιά, εκφράζει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης.

Ο αναλυτής τονίζει πως «η ουδετερότητα των τεχνικών δεικτών μετά την συνεδρίαση της Παρασκευής έχει γυρίσει υπέρ των πωλητών καθώς και η χρονοσειρά των 50 ημερών έχει διασπαστεί πτωτικά ενώ οι ταλαντωτές οδεύουν πλέον προς τις υποτιμημένες ζώνες τιμών.

Η προσέγγιση των 800 μονάδων έχει αποκτήσει δραματικό τόνο καθώς εκεί βρίσκεται η αριθμητική εκδοχή του κινητού μέσου των 200 ημερών».

Σύμφωνα με το κ. Χατζηδάκη, «σ’ αυτό το επίπεδο αναμένεται να υπάρξει αντίδραση η οποία στο βαθμό που θα συνοδευτεί με κάποιο ικανοποιητικό τζίρο μπορεί να δώσει μια σημαντική ανοδική ανάσα στην αγορά. Σε αντίθετη περίπτωση οι 770 μονάδες έρχονται με μεγάλη πιθανότητα, η δε πτωτική τάση θα εδραιωθεί και μακροπρόθεσμα ως επικρατούσα κατεύθυνση»…

Συμπερασματικά, επισημαίνει ο αναλυτής, «θα αναμέναμε το Γενικό Δείκτη να δοκιμάσει πρώτα το επίπεδο των 800 μονάδων πριν από οτιδήποτε άλλο. Από εκεί και πέρα η συσχέτιση σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό με τις ξένες αγορές στην παρούσα φάση θα παραμείνει αυξημένη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.