ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Η απόσυρση των short και το νέο στοίχημα

09:00 - 09 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Η απόσυρση των short και το νέο στοίχημα
Εμφατική ήταν χθες η απόσυρση των short στο ελληνικό χρηματιστήριο η οποία άλλαξε τα δεδομένα στο φινάλε, επιτρέποντας στο Γενικό Δείκτη να κλείσει πάνω από τις 810 μονάδες. Γενικότερα το γεγονός ότι η αγορά έχει «στεγνώσει» τελευταία, με πολύ μειωμένους τζίρους, δείχνει ότι οι επενδυτές – παρά το αρνητικό κλίμα – δεν ρευστοποιούν άκριτα τις θέσεις τους.

Όπως τονίζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, το γεγονός ότι σε τόσο κακό κλίμα μειώθηκε σημαντικά ο τζίρος, δείχνει ότι δεν υπάρχουν πωλητές. Οι επενδυτές δεν δίνουν τα χαρτιά τους.

Ειδικά χθες, η αγορά σέρνονταν κυριολεκτικά έως τις 16:30 μ.μ. με εξαιρετικά πενιχρό τζίρο, όμως μετά ανέβασε στροφές, αμέσως μετά τη διαρροή ότι ο ΟΔΔΗΧ προετοιμάζει την πρώτη έκδοση εντόκου γραμματίου 12μηνης διάρκειας έπειτα από περίπου οκτώ χρόνια.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, ο Γενικός Δείκτης όχι μόνο κράτησε τις 800 μονάδες αλλά έκλεισε στις 812,53 μονάδες με άνοδο 1,77% και μια ανάσα από το υψηλό ημέρας. Πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας έκλεισε και ο FTSE 25, ενώ και τα περισσότερα blue chips επίσης έκλεισαν στο υψηλό τους. Με λίγα λόγια, η παρακαταθήκη για σήμερα και τη συνέχεια, είναι λίαν θετική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.