ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Η άμυνα των 800 μονάδων και το διήμερο comeback

09:10 - 12 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Η άμυνα των 800 μονάδων και το διήμερο comeback
Από καλύτερη αφετηρία ξεκινά η νέα εβδομάδα στο ελληνικό χρηματιστήριο συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες, καθώς υπάρχει αρκετά «πυκνή» ατζέντα αυτό το πενθήμερο που μπορεί να τροφοδοτήσει με καταλύτες, ενώ και οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις, άφησαν θετικές παρακαταθήκες.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η αγορά… άντεξε στις πιέσεις, δείχνοντας αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, σ’ ένα πενθήμερο ιδιαίτερων συνθηκών, τόσο από εγχώριους καταλύτες όσο κυρίως διεθνείς.

Ειδικά οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις, άφησαν καλές παρακαταθήκες, καθώς βελτίωσαν σημαντικά την τεχνική εικόνα, σε μια εβδομάδα που είχε τρία κλεισίματα με το Γενικό Δείκτη κάτω από τις 800 μονάδες!

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη ο Γ.Δ. ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,77% ενώ εκ νέου θετικό ήταν το κλείσιμο της Παρασκευής όπου ο Γ.Δ. έκλεισε στις 821,57 μονάδες με άνοδο 1,11% που ήταν και το υψηλό ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι ο Γ.Δ. ενισχύεται σχεδόν 3% το διήμερο, αν συνυπολογιστεί η αντίδραση από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό της Πέμπτης.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Γ.Δ. ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,04%, ο FTSE 25 +2,12%, ενώ υστέρησε ο Mid Cap υποχωρώντας κατά 1,70% με τον τραπεζικό κλάδο σε ισορροπία μόλις στο +0,53%.

Η αγορά λοιπόν, ξεκινά από σαφώς καλύτερη αφετηρία αυτή την εβδομάδα, καθώς εκτός των άλλων υπάρχουν και αρκετές εξελίξεις που αναμένεται να λειτουργήσουν ως καταλύτες. Σε κάθε περίπτωση, κεντρικό ζητούμενο είναι η διακράτηση των 800 μονάδων, ενώ ακόμη πιο θετικό θα ήταν να υπάρξει… περιφρούρηση του ορίου των 820 μονάδων.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:27 - 12 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.