ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΕΚ Τέρνα: Από σήμερα έως Πέμπτη οι εγγραφές για το ομόλογο Κύριο

08:00 - 27 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
ΓΕΚ Τέρνα: Από σήμερα έως Πέμπτη οι εγγραφές για το ομόλογο
Από σήμερα Τρίτη έως την Πέμπτη 29 Μαρτίου θα διαρκέσουν οι εγγραφές των επενδυτών για το ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα, το οποίο ανοίγει ξανά αυτή την αγορά του Χρηματιστηρίου μετά από περίπου εφτά μήνες «παγώματος».

Όπως ανακοινώθηκε χθες, το εύρος απόδοσης ορίστηκε μεταξύ 3,85% και 4,40%, ενώ η διάρκειά του θα είναι επταετής και η ελάχιστη ποσότητα εγγραφής είναι η μία ομολογία (1.000 ευρώ).

Εκδόθηκαν 120.000 κοινές, ανώνυμες ομολογίες, ενώ ο προσδιορισμός της τελικής  απόδοσης, της τιμής και του επιτοκίου των ομολογιών θα γίνει με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών, το οποίο θα τηρηθεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους.

Ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα είναι από τους πλέον ισχυρούς κατασκευαστικούς ομίλους της ελληνικής, με σημαντικά σε εξέλιξη έργα, μεγάλο ανεκτέλεστο, ενώ έχει πλέον παρουσία σε 16 χώρες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Μέση Ανατολή.

Συνολικά απασχολεί πάνω από 5.000 εργαζόμενους, ενώ πλέον ο ετήσιος κύκλος εργασιών του ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, επίδοση που δεν είναι συνηθισμένη, ούτε για εισηγμένες, ούτε για μη εισηγμένες εταιρείες.

Η ΓΕΚ Τέρνα είναι από τους κορυφαίους ομίλους στο χώρο των κατασκευών, των υποδομών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ μέσα στα χρόνια της κρίσης έχει προχωρήσει σε επενδύσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ.

Διαθέτει κατασκευαστικό ανεκτέλεστο περίπου 1,8 δισ. ευρώ, έχοντας ηγετική θέση σε σειρά κρίσιμων κλάδων της ελληνικής οικονομίας, όπως οι υποδομές, η παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, η διαχείρισης απορριμμάτων και μεταλλείων αλλά και η ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων.

Επιπλέον, μέσω της Τέρνα Ενεργειακή, είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ο μεγαλύτερος επενδυτής σ’ αυτόν τον τομέα στη χώρα.

Που θα διατεθούν τα κεφάλαια του ομολόγου

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από το ομολογιακό δάνειο, θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα και την αναχρηματοδότηση δανεισμού.

Πιο συγκεκριμένα, ποσό 64,6 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τη μερική προπληρωμή τραπεζικού ομολογιακού δανείου κεφαλαίου ύψους 193,9 εκατ. ευρώ.

Έως 70% του υπολοίπου ποσού θα διατεθεί για την άμεση ή έμμεση (μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ή/και δανεισμού, ο οποίος κατά τη λήξη του θα μετατραπεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) συμμετοχή σε έργα που πραγματοποιούνται μέσω συμβάσεων ΣΔΙΤ ή συμβάσεων παραχώρησης, οι οποίες κατά την Ημερομηνία του Ενημερωτικού Δελτίου δεν είναι συμβασιοποιημένες.

Έως 20% θα διατεθεί για τη συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τέρνα Λευκόλιθοι στην οποία η Εκδότρια συμμετέχει άμεσα με ποσοστό 51,02% και έμμεσα με ποσοστό 48,98%.

Το υπολειπόμενο ποσό θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση (μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ή/και δανεισμού, ο οποίος κατά τη λήξη του θα μετατραπεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) επενδύσεων στους λοιπούς τομείς δραστηριοποίησης, είτε σε εξ ολοκλήρου θυγατρικές, είτε σε εταιρείες στις οποίες συμμετέχει ο όμιλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.