ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτικό το πρόβλημα του Χρηματιστηρίου

08:00 - 29 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Πολιτικό το πρόβλημα του Χρηματιστηρίου
Εν μέσω ανακοινώσεων εξαιρετικών αποτελεσμάτων από κορυφαίους ομίλους, εν μέσω έγκρισης της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ από τον ESM αλλά και διάφορων άλλων επιχειρηματικών ειδήσεων όπως placement, πακέτα κ.λπ., το Χρηματιστήριο παραμένει στην πτωτική νιρβάνα όλου του τελευταίου διαστήματος.

Ο Μάρτιος φεύγει και αυτός με απώλειες, όπως και ο Φεβρουάριος, ενώ ο Γενικός Δείκτης πλέον έχει γυρίσει αρνητικός το 2018, παρ’ ότι τον Ιανουάριο έφτασε να ενισχύεται 10% και πλέον!

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες το Χρηματιστήριο έκλεισε για 10η συνεδρίαση πτωτικά στις δώδεκα τελευταίες, αδυνατώντας μάλιστα να βγάλει ουσιαστική αντίδραση διόρθωσης, μετά το πτωτικό σερί που έχει καταγραφεί.

Το πρόβλημα της ελληνικής αγοράς δεν είναι πρόβλημα αποτιμήσεων ή ελκυστικότητας μετοχών, αλλά πρόκειται για πρόβλημα που πρωτίστως εμφορείται από την πολιτική κατάσταση, τη γενικευμένη θολούρα σε σχέση με την πραγματική κατάσταση των τραπεζών, αλλά και την ανησυχία για το τι θα γίνει την επόμενη της λήξης του μνημονιακού προγράμματος.

Γενικώς η ψυχολογία της αγοράς είναι κάκιστη και αυτό το βλέπουμε σ’ όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις. Συντηρητικές κινήσεις διαχείρισης, χωρίς νέα ρίσκα, ρευστοποιήσεις, κλείδωμα ρευστότητας, συνθέτουν το κλίμα…

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:36 - 29 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.