ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Χρηματιστήριο έχει ανάγκη από καινούριες εισαγωγές εταιρειών

07:37 - 11 Απρ 2018 | Αναλύσεις
Το Χρηματιστήριο έχει ανάγκη από καινούριες εισαγωγές εταιρειών
Ανάγκη για νέες εισαγωγές που θα δώσουν νέα πνοή στην αγορά και θα αναβαθμίσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, αλλά και θα ανανεώσουν το ταμπλό έχει το ελληνικό χρηματιστήριο.

Από τις 360 εισηγμένες της… χρυσές εποχές της δεκαετίας του 2000, το ελληνικό χρηματιστήριο πλέον έχει περίπου 210 εισηγμένες, με σχεδόν τις μισές εξ αυτών να είναι ωσεί παρόν στο ταμπλό.

Πολλές είναι στη χαμηλή διασπορά, άλλες σε επιτήρηση, άλλες είναι ακραία προβληματικές, η ουσία είναι ότι δεν συμμετέχουν στο πλήρες στη χρηματιστηριακή διαδικασία.

Τα τελευταία χρόνια έχουν διαγραφεί δεκάδες εταιρείες από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου, ενώ προσεχώς μάλλον θα έχουμε και άλλες αποχωρήσεις.

Η Κορρές αποχωρεί ως γνωστόν μετά την εξαγορά από το διεθνές επενδυτικό σχήμα υπό τη Morgan Stanley, όπως αποχωρεί και η Αθηνά που απορροφάται από την J&P Άβαξ.

Παράλληλα, οι αναδιαρθρώσεις δανείων και οι «εκκαθαρίσεις» που προχωρούν οι τράπεζες, λογικά θα φέρει και άλλες εταιρείες εκτός ταμπλό. Νηρέας και Σελόντα, όταν περάσουν υπό τη… δικαιοδοσία του Amerra Capital λογικά θα αποχωρήσουν από το ελληνικό χρηματιστήριο, κάτι που θα συμπαρασύρει και την Περσεύς.

Εκτός ταμπλό πιθανότατα θα οδηγηθούν -αν πωληθούν- και οι Υγεία και Attica Συμμετοχών, όπως επίσης και η Forthnet, αν τελικώς περάσει στον έλεγχο της Wind

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.