ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Crash test για όλη την αγορά η υπόθεση Folli Follie

07:54 - 07 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
Crash test για όλη την αγορά η υπόθεση Folli Follie
Ένα ισχυρό crash test για όλη την ελληνική αγορά είναι πλέον η υπόθεση της Folli Follie, καθώς πρόκειται για μείζον θέμα αξιοπιστίας και φερεγγυότητας, που περιλαμβάνει τόσο την ίδια την εισηγμένη, όσο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου, αλλά και όλη την επενδυτική κοινότητα.

Μιλάμε για έναν από τους πιο προβεβλημένους και διεθνοποιημένους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, που ανήκει στις 25 κορυφαίες του ελληνικού χρηματιστηρίου, συμμετέχει στους δείκτες MSCI, ενώ έχει ετήσιο κύκλο εργασιών πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Την Παρασκευή η δημοσιοποίηση της έκθεσης του Quintessential Capital Management επέφερε ισχυρό σοκ σ’ όλη την αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης, κινούμενος όλη την ημέρα σε αρνητικό έδαφος έκλεισε στις 823,89 μονάδες με απώλειες 1,84%, ενώ στο χαμηλό ημέρας βρέθηκε έως τις 820,90 μονάδες (-2,20%).

Παρά την πρώτη ανακοίνωση της Folli Follie που χαρακτήρισε τo δημοσίευμα «ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό», εντούτοις η μετοχή παρέμεινε κλειδωμένη σ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, κλείνοντας στα 10,74 ευρώ στο limit down (-29,99%), με όγκο 1.140.855 τεμάχια και με πάνω από 1,3 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστο πωλήσεων.

Όλα τα συμφραζόμενα μαρτυρούν ότι και σήμερα οι πιέσεις στη μετοχή της Folli Follie θα είναι ισοπεδωτικές, αυτή είναι η γενική εκτίμηση της αγοράς.

Από την άλλη πλευρά, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία από την Παρασκευή που «έσκασε» το θέμα βρίσκεται… επί ποδός, με αλλεπάλληλες συσκέψεις. Δεν αποκλείεται σήμερα το πρωί να έχουμε απόφαση αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής των Folli Follie έως ότου δοθούν περισσότερες πληροφορίες και φωτιστεί καλύτερα το θέμα.

Και αυτό, γιατί εύλογα η αγορά τελεί εν μέσω σύγχυσης, καθώς ο όμιλος απάντησε την Παρασκευή το βράδυ στην έκθεση του διεθνούς fund, κάνοντας λόγω για χειραγωγούμενη ιστορία, ενώ έδωσε λεπτομερή στοιχεία για τον αριθμό καταστημάτων και τα υπόλοιπα.

Χθες ο CEO της Folli Follie Γιώργος Κουτσολιούτσος σε νέα ανακοίνωση σήκωσε σημαντικά τους τόνους, ενώ έκανε γνωστό ότι σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση της διοίκησης της εταιρείας με τις εποπτικές αρχές, «όπου θα τεθούν υπόψη τους όλα τα στοιχεία που διαψεύδουν το περιεχόμενο της επίμαχης έκθεσης, καθώς και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί».

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται λοιπόν το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, καθώς και η όποια απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αυτή η υπόθεση λοιπόν είναι ένα ισχυρό τεστ αξιοπιστίας και… αντοχής για όλη την αγορά, η οποία βεβαίως απαιτεί να υπάρξουν απαντήσεις σ’ όλα όσα αναφέρονται στην έκθεση, τα οποία αναιρεί η ελληνική εισηγμένη.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ποιος λέει αλήθεια; Χρησιμοποιούνται τα ίδια «κριτήρια» και τα ίδια δεδομένα σ’ ό,τι αφορά το διεθνές εκτόπισμα του ομίλου; Μπορεί ένα διεθνές fund να έχει κάνει τέτοιο… ρεπορτάζ -σε τρεις ηπείρους- ώστε να έχει την «εξουσία» και την παρρησία να στηλιτεύει με τέτοιους χαρακτηρισμούς μια εταιρεία με μια διόλου ευκαταφρόνητη πορεία τριών και πλέον δεκαετιών;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.