ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνική εικόνα Χρηματιστηρίου: Αλλοίωση κεκτημένων και ΚΜΟ 200 ημερών

08:10 - 21 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
Τεχνική εικόνα Χρηματιστηρίου: Αλλοίωση κεκτημένων και ΚΜΟ 200 ημερών
Το πενθήμερο πτωτικό σερί της περασμένης εβδομάδας χάλασε εντελώς την τεχνική εικόνα της αγοράς, επαναφέροντας τον προβληματισμό.

Σύμφωνα με το υπεύθυνο ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνο Χατζηδάκη, «τεχνικά πλέον, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε πτωτική τάση μετά την διάσπαση του κινητού μέσου των 200 ημερών και την παραμονή κάτω από την στήριξη των 800 μονάδων για τρεις συνεδριάσεις.

Ο Γενικός Δείκτης δεν φαίνεται να έχει δυνάμεις να βγάλει μια πειστική αντίδραση δύο συνεχόμενων συνεδριάσεων και τα έντονα ημερήσια ξεκινήματα ή οι ενδοσυνεδριακές αναλαμπές δεν έχουν ανάλογη συνέχεια, με αποτέλεσμα τα κλεισίματα να βρίσκουν εκτεθειμένους συνεχώς τους βραχυπρόθεσμους αγοραστές».

Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει πως «παρά την πτώση κάτω από τις 800 μονάδες, οι τζίροι δεν έχουν σβήσει ώστε να υπάρξει κάποια ένδειξη αντιστροφής, ενώ οι ταλαντωτές έχουν ακόμα περιθώριο υποχώρησης πριν εισέλθουν σε υποτιμημένες ζώνες τιμών.

Συμπερασματικά, η διαγραμματική εικόνα έχει επιβαρυνθεί, οι δείκτες είναι φορτισμένοι αρνητικά και η πορεία προς το χαμηλό έτους (767 μονάδες) δύσκολα μπορεί να ανακοπεί αφού δεν μεσολαβεί κάποια ουσιαστική στήριξη τιμών από τα τρέχοντα επίπεδα.

Οι 800 μονάδες εκτός από την ιδιότητα της βασικής αντίστασης τιμών, έχουν πλέον και το ρόλο του κομβικού σημείου αναφοράς για την αντιστροφή της τάσης και μόνο ένα κλείσιμο πάνω από την περιοχή αυτή μπορεί να επαναφέρει κάποιου είδους αισιοδοξία», επισημαίνει ο αναλυτής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.