ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο… αναγνώσεις έχει η αναστολή διαπραγμάτευσης της FF Group

08:10 - 29 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
Δύο… αναγνώσεις έχει η αναστολή διαπραγμάτευσης της FF Group
Μπορεί για πολλούς (τους περισσότερους) η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie να ήταν επιβεβλημένη έστω και αν άργησε, όμως αυτή η εξέλιξη έχει και πολλούς κλυδωνισμούς, καθώς δημιουργούνται μια σειρά από προβλήματα, εγκλωβισμού, margins κ.α. Που βεβαίως, μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό για την αγορά θέμα, ασφαλώς περνούν (και είναι) σε δεύτερη μοίρα.

Όμως, η αναστολή διαπραγμάτευσης φέρνει αρκετές παρενέργειες σ’ όλη την αγορά και στα χαρτοφυλάκια που πλέον εγκλωβίζονται στη μετοχή. Μιλάμε για μετοχή όχι της… περιφέρειας, αλλά για μετοχή του FTSE 25, από τους πλέον προβεβλημένους και διεθνοποιημένους ομίλους, με σημαντική συμμετοχή εγχώριων θεσμικών αλλά και ξένων χαρτοφυλακίων.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα η μετοχή διαγράφηκε από το δείκτη Standard Greece του οίκου Morgan Stanley Capital International (MSCI) και υποβιβάστηκε στον Small Cap. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου, δηλαδή την προσεχή Παρασκευή.

Πλέον όμως, με την αναστολή δημιουργούνται πολλά προβλήματα, καθώς αρκετά – συντηρητικού τύπου – θεσμικά χαρτοφυλάκια – προχωρούν την τελευταία ημέρα της προθεσμίας στις πολλές αναδιαρθρώσεις τους, κάτι που τώρα δεν μπορούν να πράξουν.

Πολλά προβλήματα επίσης δημιουργούνται με τα margins και την αγορά παραγώγων.

Στη Folli Follie έχουν ισχυρές θέσεις δεκάδες επενδυτικά funds που είχαν «χτίσει» συμμετοχή όλα τα τελευταία χρόνια, έχοντας καρπωθεί και τις υπεραξίες λόγω του ράλι του τίτλου, που από τα 3,5 ευρώ περίπου το Μάιο του 2012, ξεπέρασε τα 30 ευρώ πριν περίπου ένα χρόνο!

Μέχρι να βγουν τα τελικά πορίσματα και η ετυμηγορία της Ernst & Young πλέον όλα αυτά τα χαρτοφυλάκια εγκλωβίζονται στη μετοχή. Πρόκειται για την… άλλη όψη του νομίσματος, σ’ όσους είναι θιασώτες της άμεσης αναστολής διαπραγμάτευσης σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τέλος, δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που ισχυρίζονται πως δεν έπρεπε – ούτε τώρα – να γίνει αναστολή διαπραγμάτευσης, ώστε να μπορούν οι επενδυτές να ρευστοποιήσουν, έστω και σ’ αυτές τις τιμές τις μετοχές τους. Αντιθέτως, λένε οι θιασώτες αυτής της θέσης, το να μείνει ένας επενδυτής με τις μετοχές στο… χέρι, χωρίς με άμεση προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης, δεν είναι και η πιο… φιλική προς τον επενδυτή απόφαση…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.