ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από σήμερα έως Παρασκευή οι εγγραφές για το ομόλογο B&F

08:00 - 20 Ιουν 2018 | Αναλύσεις
Από σήμερα έως Παρασκευή οι εγγραφές για το ομόλογο B&F
Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 22 Ιουνίου οι εγγραφές για το ομόλογο της εταιρείας ένδυσης B&F (Μπιθαράς & Family).

Πρόκειται για το τρίτο ομόλογο που εκδίδεται το 2018 στην ελληνική αγορά, καθώς έχουν προηγηθεί αυτά των ΓΕΚ Τέρνα και Coral, τα οποία βεβαίως ήταν σημαντικά μεγαλύτερα.

Η εταιρεία B&F Ενδυμάτων στοχεύει σε ένα ποσό από 12 έως 25 εκατ. ευρώ, ενώ εάν το ομόλογο δεν φτάσει έστω στα 12 εκατ. ευρώ, η έκδοση θα ματαιωθεί. Μέχρι στιγμής πάντως, σ’ αυτή τη διετία που έχει ξεκινήσει ο «χορός» των ομολόγων στο Χ.Α., οι εταιρείες έχουν καταφέρει και έχουν εξασφαλίσει το ανώτερο των κεφαλαίων που ζητούσαν.

Η έκδοση της B&F γίνεται ασφαλώς σε μια δύσκολη συγκυρία, με την αγορά να έχει πληγεί από το σκάνδαλο του FF Group, κάτι που έχει απογοητεύσει πολλά ξένα χαρτοφυλάκια… Πρόκειται για ένα καλό στοίχημα και για την ίδια την αγορά μας, αλλά και για την εταιρεία, αλλά και για τους συντονιστές και αναδόχους.

Θυμίζουμε πως συντονιστές και Κύριοι Ανάδοχοι είναι οι Τράπεζα Πειραιώς, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και Euroxx Χρηματιστηριακή, η οποία είναι και σύμβουλος έκδοσης. Λοιποί ανάδοχοι είναι οι Beta Χρηματιστηριακή και Κύκλος Χρηματιστηριακή.

Εκδόθηκαν και θα διατεθούν έως 25.000 κοινές ομολογίες ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ εκάστη, το επιτόκιο θα διαμορφωθεί σταθερό στο 4,95%, ενώ κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται για 1 τουλάχιστον προσφερόμενη Ομολογία. Η έναρξη διαπραγμάτευσης του ομολόγου θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό και το ενημερωτικό δελτίο, αν η έκδοση φτάσει στο «ταβάνι» και συγκεντρωθούν τα 25 εκατ. ευρώ, περίπου τα 20 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την  αποπληρωμή του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας (που σήμερα ανέρχεται στα 34 εκατ. ευρώ) και τα υπόλοιπα 5 θα πάνε για την ενίσχυση του brand και του δικτύου.

Στόχος είναι η επέκταση του δικτύου αντιπροσώπων στο εξωτερικό, για την ενίσχυση της παρουσίας των εμπορικών σημάτων BSB και Lynne στις αγορές της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας.

Η εταιρεία ένδυσης BSB ιδρύθηκε το 1980 και ειδικά τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει γοργή ανάπτυξη, έχοντας γίνει ένα αρκετά αναγνωρίσιμο brand, σ’ ένα χώρο που δεσπόζουν οι ξένοι κολοσσοί.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 600 άτομα προσωπικό και διατηρεί τον σχεδιασμό των συλλογών του 100% στην Ελλάδα, ενώ παράγει σε προμηθευτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κεντρικά σήματα της εταιρείας είναι οι «BSB» και «Lynne», διαθέτει 147 φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, ιδιόκτητα και Franchise, έχοντας παρουσία σε 21 χώρες συνολικά. Περίπου 25% του κύκλου εργασιών προέρχεται από το εξωτερικό, ενώ στόχος της διοίκησης είναι μέσα στην προσεχή πενταετία το μερίδιο αυτό να προσεγγίσει το 40%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.