ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλο ξεφόρτωμα στις μετοχές των Ιχθυοκαλλιεργειών

08:09 - 22 Ιουν 2018 | Αναλύσεις
Μεγάλο ξεφόρτωμα στις μετοχές των Ιχθυοκαλλιεργειών
Μεγάλο… ξεφόρτωμα στις μετοχές των ιχθυοκαλλιεργειών έλαβε χώρα στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς οι όροι που πουλήθηκαν οι δύο όμιλοι Νηρέας και Σελόντα, όχι μόνο δεν ήταν καλοί για τους παλαιούς μετόχους αλλά ήταν έως και… εξευτελιστικοί!

Στη μετοχή της Νηρέας έγινε μεγάλο «άδειασμα» σε ποσοστό 18,29% με ισχυρότατο όγκο που έφτασε στα 645.157 τεμάχια, ενώ η κεφαλαιοποίηση διαμορφώθηκε στα 61,7 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της Σελόντα υποχώρησε κατά 17,42% με κλείσιμο στα 0,1280 ευρώ και όγκο 160 χιλ. τεμάχια, ενώ η αποτίμησή της διαμορφώνεται στα 31,4 εκατ. ευρώ.

Μπορεί με την ανάληψη της ευθύνης από το Amerra Capital Management να ανοίγει μια νέα εποχή για τον ελληνικό κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών που έχει τεράστιες δυνατότητες, όμως η αλήθεια είναι ότι οι τιμές που πουλήθηκαν είναι εξευτελιστικές. Και είναι εξευτελιστικές, λόγω του ευρύτερου αδιεξόδου, με το υπερδανεισμό των εταιρειών να «πνίγει» κάθε δημιουργική προσπάθεια.

Η Σελόντα επωλήθη από τις τράπεζες για… 1 ευρώ, ενώ η Νηρέας κοστολογήθηκε στα 10 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά, ενώ η Σελόντα στο ταμπλό – όπως προαναφέρθηκε – έχει 31,4 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση, ενώ η Νηρέας έχει 61,7 εκατ. ευρώ αποτίμηση.

Εξυπακούεται ότι – με βάση αυτές τις εξελίξεις και αυτά τα τιμήματα – οι αποτιμήσεις που έχουν οι μετοχές στο ταμπλό είναι… απαιτητικές. Βεβαίως, υπάρχει μπροστά και το project της αναδιάρθρωσης και της δημιουργίας ενός ενοποιημένου ομίλου που θα είναι Εθνικός Πρωταθλητής και θα μπορεί να είναι άκρως ανταγωνιστικός διεθνώς, διαμορφώνοντας και οριοθετώντας τους δικούς του «κανόνες».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:43 - 22 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.