ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ξένοι δεν πιστεύουν το… αφήγημα έως τώρα

08:00 - 04 Ιουλ 2018 | Αναλύσεις
Οι ξένοι δεν πιστεύουν το… αφήγημα έως τώρα
Η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου όλο το τελευταίο διάστημα και κυρίως από τις αρχές του Μαΐου όπου έσκασε το σκάνδαλο Folli Follie και κατόπιν τον Ιούνιο που περιορίστηκε κατακόρυφα ο τζίρος, μαρτυρά ότι οι ξένοι κάθε άλλο παρά πιστεύουν το αφήγημα της κυβέρνησης.

Η ιστορία της Folli Follie έχει μολύνει με τον ιό της αναξιοπιστίας όλη την αγορά και θα περάσει πολύς καιρός έως ότου ισορροπήσει η κατάσταση και οι (υπόλοιπες) εισηγμένες καταφέρουν να κερδίσουν εκ νέου την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας.

Από εκεί και πέρα, το αφήγημα της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου, μακριά από τον προστατευτισμό των μνημονίων, δε δείχνει να πείθει τα διεθνή χαρτοφυλάκια να επενδύσουν στην ελληνική αγορά.

Ακόμη και οι αναβαθμίσεις που έχουν έρθει είναι ως μη γενόμενες, παρ’ ότι μάλιστα σε επίπεδο ομολόγων υπάρχει καταφανής βελτίωση, δηλαδή μείωση του συστημικού ρίσκου.

Είναι σαφές λοιπόν πως οι ξένοι έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο ελληνικό χρηματιστήριο, προξενώντας ιδιαίτερα μεγάλες στρεβλώσεις σε μια αγορά που έτσι κι αλλιώς ήταν ρηχή και περιφερειακή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.