ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά το… λιώσιμο, αντιδρούν οι Νηρέας και Σελόντα

08:10 - 05 Ιουλ 2018 | Αναλύσεις
Μετά το… λιώσιμο, αντιδρούν οι Νηρέας και Σελόντα
Σημαντικό ράλι αντίδρασης καταγράφουν στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις οι μετοχές των ιχθυοκαλλιεργειών Νηρέας και Σελόντα, «απαντώντας» εν μέρει στη πρότερη πτώση – απαξίωση, μετά την ανακοίνωση των δυσμενών όρων της πώλησης στο fund Amerra Capital.

Η μετοχή της Νηρέας, μετά από 5ήμερο έντονα πτωτικό σερί στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις του Ιουνίου όπου απώλεσε περίπου το 45% της αξίας της, έχει συμπληρώσει τριήμερο σερί ανόδου, κερδίζοντας περίπου το ίδιο. Χθες έκλεισε με άνοδο 25,97% με όγκο 443.436 τεμάχια, την Τρίτη έκλεισε στο +7,69%, ενώ τη Δευτέρα ενισχύθηκε κατά 12,60%.

Η Σελόντα χθες έκλεισε στο limit up και στο +29,88%, την Τρίτη ενισχύθηκε κατά 17,14%, ενώ τη Δευτέρα έκλεισε στο +20,69%.

Κύκλοι της αγοράς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν - τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση – το που οφείλεται το ράλι αντίδρασης των δύο μετοχών, που μάλιστα έρχεται και με μεγάλους όγκους! Θυμίζουμε πως η Νηρέας δόθηκε στο Amerra για 10 εκατ. ευρώ αλλά και με την ανάληψη των δανείων, ενώ η Σελόντα δόθηκε έναντι του συμβολικού ποσού του ενός ευρώ.

Πάντως, ασχέτως με τους όρους πώλησης, επιχειρηματικά, θεωρείται επιτυχημένη κίνηση και οι όμιλοι – κάτω από το management του Amerra - μπορούν να αναπτυχθούν και να κερδίσουν ξανά το μερίδιό τους στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.