ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κρίσιμα τεχνικά όρια πλέον ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου

08:10 - 23 Ιουλ 2018 | Αναλύσεις
Σε κρίσιμα τεχνικά όρια πλέον ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου
Σε κρίσιμα τεχνικά όρια βρίσκεται πλέον ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου μετά τη μεγάλη πτώση σε ποσοστό 1,60% της περασμένης Παρασκευής, που… χάλασε την όποια τεχνική βελτίωση είχε λάβει χώρα πρωτύτερα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 754,36 μονάδες και πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας που ήταν στις 753,42 μονάδες. Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, οι 754 μονάδες είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο τεχνικό όριο, καθώς αν σήμερα ή προσεχώς χαθούν αυτά τα επίπεδα, τότε οι short θα ισχυροποιήσουν αρκετά τη θέση τους.

Αν σήμερα κρατηθούν τα επίπεδα των 754 μονάδων, τότε θα γίνει προσπάθεια για νέα άνοδο με βραχυπρόθεσμο όριο τις 775 μονάδες. Αντιθέτως, αν χαθεί το όριο των 754 μονάδων, τότε ασφαλώς θα χαθεί και η ζώνη ψυχολογίας των 750 μονάδων, με πρώτη στάση τις 745 μονάδες.

Μένει να δούμε επίσης αν θα έχει – έστω και μικρή – επιρροή στην αγορά η αναβάθμιση σε θετικό από σταθερό outlook από τον οίκο Standard & Poor’s, κάτι που θεωρείται προπομπός νέας αναβάθμισης… Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες, καμιά αλλαγή στάθμισης από ξένο οίκο προς την οικονομία της χώρας μας, δεν προσέφερε το παραμικρό στο χρηματιστήριο.

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης, «ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε 41 συνεδριάσεις σε μια ζώνη διακύμανσης 45 μονάδων και διαγραμματικά δεν φαίνεται να έχει δυνάμεις για να διαφοροποιήσει την εικόνα του στο άμεσο μέλλον. Γενικώς οι συνεδριάσεις (και) αυτής της εβδομάδας δεν φαίνεται να μπορούν να μεταβάλλουν την βραχυπρόθεσμη εικόνα του Γενικού Δείκτη, ενώ είναι ενδεικτική η αδυναμία διάσπασης των 780 μονάδων, επίπεδο στο οποίο έχει προσκρούσει τρεις φορές στους δύο τελευταίους μήνες ο Γ.Δ.».

Τέλος, ο αναλυτής σημειώνει πως «οι κινητοί μέσοι έχουν αρχίσει να συγκλίνουν προς τις 760 μονάδες, συμβαδίζοντας με την πορεία του Γενικού Δείκτη αντανακλώντας την αναποφασιστικότητα που επικρατεί στις τάξεις τόσο των αγοραστών όσο και των πωλητών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.