ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί πιέζεται η Ελλάκτωρ

08:09 - 31 Ιουλ 2018 | Αναλύσεις
Γιατί πιέζεται η Ελλάκτωρ
Τέταρτη ημέρα απωλειών χθες στη μετοχή της Ελλάκτωρ που μετά την αλλαγή του καθεστώτος στο διοικητικό συμβούλιο, έχει μόνο αρνητικές συνεδριάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, χθες συμπλήρωσε την 4η σερί πτωτική συνεδρίαση, έχοντας απώλειες αυτό το 4ήμερο περίπου 10%.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη έλαβε χώρα η ιστορική αλλαγή του status quo στο διοικητικό συμβούλιο, με τη γενική συνέλευση να ψηφίζει υπέρ της πρότασης των αδερφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση.

Φαίνεται λοιπόν πως εύλογα στις τάξεις κάποιων επενδυτών υπάρχει μια ανησυχία για το πως θα «δέσει» η νέα διοικητική ομάδα και πως θα τρέξει τον όμιλο. Άλλωστε, μιλάμε για μεγάλο, σχεδόν δαιδαλώδη όμιλο, με πολλές θυγατρικές σε 26 χώρες, που έως τώρα λειτουργούσαν εν πολλοίς… χωρίς – ουσιαστική – επιχειρηματική ενοποίηση.

Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν που στο κλείσιμο είχε γίνει γνωστή η επικράτηση των αδερφών Καλλιτσάντση, η μετοχή υποχώρησε κατά 0,81%. Την Πέμπτη έχασε 3,99%, την Παρασκευή υποχώρησε κατά 2,03%, ενώ χθες Δευτέρα η μετοχή είχε πτώση 3,16%.

Είναι σαφές λοιπόν ότι υπάρχει νευρικότητα, με την αγορά να περιμένει τα πρώτα δείγματα γραφής από το νέο σχήμα, που έτσι κι αλλιώς δικαιούται να πάρει κάποιο χρόνο ώστε να μοντάρει το νέο μοντέλο διοίκησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:29 - 31 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.