ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζιρακιάν: Η είσοδος στην Κύρια Αγορά, φέρνει ράλι

08:18 - 31 Ιουλ 2018 | Αναλύσεις
Τζιρακιάν: Η είσοδος στην Κύρια Αγορά, φέρνει ράλι
Εντυπωσιακό διήμερο ράλι σημειώνει η μετοχή της εταιρείας Τζιρακιάν Profil καθώς από την περασμένη Παρασκευή η μετοχή βγήκε από την κατηγορία της επιτήρησης και μπήκε στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.! Αυτό, έδωσε σημαντική ώθηση στον τίτλο που βρήκε την ευκαιρία να αυξήσει και τους απαξιωμένους όγκους του.

Η μετοχή της Τσιρακιάν ευρίσκονταν στην κατηγορία της επιτήρησης από το 2003, λόγω του ότι οι ζημιές ξεπερνούσαν το 30% της καθαρής θέσης.

Η μετοχή λοιπόν αφυπνίστηκε, καθώς την Παρασκευή, πρώτη ημέρα στην Κύρια Αγορά έκλεισε στο limit up και στο +30% με όγκο 7.553 τεμάχια που ήταν από τους 4-5 μεγαλύτερους όγκους των τελευταίων ετών για τη συγκεκριμένη μετοχή!

Χθες Δευτέρα έκλεισε με άνοδο 14,79% διακινώντας όγκο 2.555 τεμάχια, με τη μετοχή να κλείνει στα 1,94 ευρώ που είναι νέα υψηλά πολλών ετών. Αξίζει να σημειωθεί πως σε επίπεδο 52 εβδομάδων, η μετοχή της Τζιρακιάν έχει ράλι περίπου 6.000%! Πέρυσι τέτοια ημέρα ήταν στα 0,0220 ευρώ!

Η εταιρεία Τζιρακιάν, έχει κάνει μια σημαντική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για την ολική επαναφορά, με τα αποτελέσματα να είναι καλά. Κατ’ αρχήν προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με τους ιδιοκτήτες – μετόχους να καλύπτουν οι ίδιοι την έκδοση έναντι πολύ υψηλού τιμήματος (32 ευρώ ανά νέο τίτλο).

Παράλληλα, υπήρξε «κούρεμα» υποχρεώσεων της εταιρείας προς τους ίδιους, κάτι που επίσης έδωσε σημαντική ανάσα και βελτίωσε τη χρηματοοικονομική εικόνα.

Μολονότι τα προβλήματα δεν λείπουν, ο κλάδος του χάλυβα επλήγη από την κρίση, όμως τα αποτελέσματα του 2017 έδειξαν σημαντική βελτίωση, έστω και αν υπήρξαν έκτακτα – θετικά – γεγονότα.

Μιλάμε για μια μετοχή που είχε γνωρίσει αρκετές… δόξες τις ημέρες του ’99, όμως έκτοτε και για πολλά χρόνια βρίσκεται στο περιθώριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.