ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάκτωρ: Η αναβάθμιση, η αντίδραση και οι προοπτικές

08:09 - 03 Αυγ 2018 | Αναλύσεις
Ελλάκτωρ: Η αναβάθμιση, η αντίδραση και οι προοπτικές
Μετά από πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις η μετοχή της Ελλάκτωρ, στις δύο πρώτες συνεδριάσεις του Αυγούστου έβγαλε άμυνες, ενώ χθες αντέδρασε κιόλας με άνοδο 2,52%.

Ρόλο σ’ αυτή την εξέλιξη έπαιξε ασφαλώς η αναβάθμιση από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, ο οποίος την Τετάρτη αναβάθμισε σε «Β» από «Β-» την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάκτωρ, με θετικό το outlook.

Θυμίζουμε πως μετά τη γενική συνέλευση της προηγούμενης Τετάρτης 25/7 η μετοχή πιέστηκε, καθώς σταμάτησε το… κυνηγητό στο ταμπλό, οπότε «κρέμασε» εύλογα ο τίτλος.

Η Standard & Poor's πιστεύει πως υπάρχει βελτίωση στο μακροοικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, κάτι που αναμένει να επηρεάσει και τις λειτουργικές επιδόσεις του ομίλου Ελλάκτωρ και μάλιστα σε όλες τις βασικές επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Γενικά πάντως, στα 1,79 ευρώ και με την κεφαλαιοποίηση στα 316,8 εκατ. ευρώ, μετοχή της Ελλάκτωρ θεωρείται και είναι υποτιμημένη. Μιλάμε για έναν όμιλο με κύκλο εργασιών κοντά στα 2 δισ. ευρώ, παρουσία σε 26 χώρες, ανεκτέλεστο περί των 2 δισ. ευρώ και περίπου 6.000 εργαζόμενους. Πρόκειται για εκτόπισμα… όχι μόνο σπάνιο για την ελληνική αγορά, αλλά και χωρίς προηγούμενο!

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι είναι ένας όμιλος με στοιχεία… Βαβέλ, με τις θυγατρικές να μην «επικοινωνούν» επιχειρησιακά μεταξύ τους, να μην υπάσχουν συνέργειες και γενικώς να είναι ένας όμιλος με στοιχεία… δημοσίου. Όλα αυτά, η φιλοσοφία των αδερφών Καλλιτσάντση, φιλοδοξεί να τα διορθώσει.

Ο όμιλος Ελλάκτωρ, μπορεί πολλά περισσότερα πράγματα, επιχειρηματικά, άρα και χρηματιστηριακά…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.