ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υπερπουλημένα επίπεδα το Χρηματιστήριο χρωστά αντίδραση

08:10 - 17 Αυγ 2018 | Αναλύσεις
Σε υπερπουλημένα επίπεδα το Χρηματιστήριο χρωστά αντίδραση
Σε υπερπουλημένα επίπεδα βρίσκεται πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο μετά το εξαήμερο πτωτικό σερί, που έχει φέρει το Γενικό Δείκτη σε χαμηλά περίπου εννέα μηνών και μια ανάσα από τα χαμηλά 52 εβδομάδων!

Ο Γ.Δ. σ’ αυτές τις έξι διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις σημειώνει απώλειες 7,03%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης που… ηγείται της πτώσης, υποχωρεί κατά 13,4% το ίδιο διάστημα. Μάλιστα, υπάρχουν τραπεζικές μετοχές που υποχωρούν κοντά στο 17% αυτό το εξαήμερο.

Το Χ.Α. πλήρωσε το… μάρμαρο της περιφερειακής αγοράς και των λεγόμενων emerging markets, ενώ παρ’ ότι βρίσκεται στο… ευρώ, εντούτοις έγινε έρμαιο ρευστοποιήσεων από διεθνή funds που ρευστοποιούν όλα τα assets περιφερειακών και αναδυόμενων αγορών.

Μάλιστα, το ελληνικό χρηματιστήριο πήγε κόντρα τέμπο σε όλο σχεδόν το ευρωπαϊκό κλίμα, ακολουθώντας τον ιταλικό ΙΒΕΧ 35 που βυθίστηκε κατά 1,83%. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν ανοικτές την Τετάρτη (όπου είχαν αργία η Αθήνα, το Μιλάνο και η Βιέννη), σημειώνοντας σημαντικές απώλειες.

Αυτό, «πλήρωσαν» εν μέρει χθες Ιταλία και Ελλάδα. Δεδομένου ότι πλέον ο Γ.Δ. βρίσκεται στο… κατώφλι των 700 μονάδων, κινδυνεύοντας να «σπάσει» νέο αρνητικό ρεκόρ, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό, σήμερα Παρασκευή θα… ποντάραμε στην… αντίδραση. Σ’ αυτό άλλωστε συνηγορεί και η άνοδος περίπου 400 μονάδων χθες για το Dow Jones.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν το Χ.Α. δεν βγάλει ούτε σήμερα αντίδραση, τότε αυτό θα σημαίνει πολλά για την κατάσταση στην – μετά τα μνημόνια εποχή – χώρα μας…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.